Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2009 13:00  14948
Je dobrý mít dobrý filetovací nůž. Sundavat kůži je voser, to nedělám.
johnny10 3.12.2009 12:39  14947
vinyltak jo, zkusim to letos ;-)
johnny10 3.12.2009 12:39  14946
Denisetak na to neni potreba extra sikovnosti, proste zariznes u hlavy nuz, opatrne, dokud nenarazis na kost, pak namiris nuz v tom rezu smerem k ocasu a pomalu rezes podel te paterni kosti az k ocasu...taky jsem se toho driv bal, ale nic to neni. pro me je daleko horsi sundat kuzi, to chce sikovnou ruku
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2009 12:36  14945
johnnyZ kapra zbyde překvapivě hodně, hovno zbyde z lína :-)
denise 3.12.2009 12:35  14944
Filety neumím udělat, jsem na porcování jakéhokoliv masa levá.
johnny10 3.12.2009 12:33  14943
ten taky :-)
shelle Shelle - Good Service 3.12.2009 12:10  14942
johnny10 [14941]: Ne, tak ti zbyde filet.
johnny10 3.12.2009 11:56  14941
vinylno jo, ale kdyz udelas z kapra filet, tak ti z nej zbyde hovno..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2009 11:53  14940
Z každé ryby jsou udělat filety, takže na talíři žádné kosti už nemá. Z tohto pohledu je nejlepší Ďas, ten má jen jednu kost :-) je ale trošku dražší a obtížnější na přípravu :-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 3.12.2009 11:51  14939
My jsme měli loni vykostěného kapra z makra, byl dobrý a opravdu bez kostí i když osobně dávám přednost jiným druhům. Uvidíme jak to bude letos ;o)
denise 3.12.2009 00:59  14937
Já už loni kapra na vánoce vzdala,nikdo ho nechce kvůli kostím. Možná zavedu nějaký rybí filé. Ale můj muž i tam vždycky nějakou kost najde a řve, že jsem to na něj nalíčila. Zůstáváme u řízků.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.12.2009 22:15  14936
mrcos [14934]: ale to nemluvíš o rybě, drahý :))

tatík je rybář (opravdu diagnóza, o to horší, že ho to chytlo až v důchodu a dohání všechny ty "ztracené" roky) - kapra už nejí skoro nikdo, normálně to rozdává po dědině
sem tam chytne bolena, štiku chytil asi čtyřikrát - to mu řikám furt, že je má nosit častěji :)
a taky nějaký jiný potvory
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.12.2009 22:08  14935
Bodejť bys vraždila mluvící rybu! Ta přece plní přání, když ji pustíš živou zpět do vody.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.12.2009 22:02  14934
"Ale vždyť je to němá tvář!"
"Tak ho píchni do němé tváře!"
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.12.2009 19:30  14933
Možná kdybych začla rybařit ... Berounku mám co by kamenem dohodil. Ale já bych nedokázala zabít tu ubohou němou tvář:-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt