Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 6.12.2009 16:00  14959
Shelle: spíš týdny... ono to chvíli trvá, než ta vůně proleze "skrz cukr" do všech koutů cukřenky. Doporučuju dát to do dobře těsnící nádoby a každý den to trochu protřepat, aby se lusk dotýkal pokaždé jiného cukru.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 15:36  14958
VanilkaUz zase :)

Kdyz si dam do cukru lusky, za jak dlouho to ovoni? Den nebo je to na tydny?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 6.12.2009 11:29  14957
dotazUvažujeme o koupi titanové pánve... nemáte nějaké tipy jak nenalítnout, na co dát pozor při výběru? Nějaká osvědčená značka?
alchymista 5.12.2009 21:16  14956
Si zrovna ochutnávám pečící se kachnu, teď je polokrvavá, asi už to vypnu a nechám jí dojet :)
alchymista 5.12.2009 21:10  14955
kvitko [14933]: "Ale já bych nedokázala zabít tu ubohou němou tvář"

Ale neboj, dokázala ;)
nenufer 4.12.2009 12:17  14953
Podla mna nejake cerstve /plavajuce/ ryby by mohli mat aj v sadkach v Lahoviciach, ja som tam teda kupovavala kapra na Vianoce.
denise 4.12.2009 11:32  14952
Johnny - panejo, poklonu paní matce. Jdu nakupovat. Kde je Scalex a jeho dobré rady co kde mají levného a dobrého, kde jsi když tě potřebuju ?
johnny10 3.12.2009 20:05  14951
zbluncekdyz to delam ja, tak skoro vsechny, kdyz mama, tak vsechny ;-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.12.2009 19:28  14950
johnny10 [14946]: a to z toho kapra takhle dostanes vsechny kosti???

ja si kazdy rok rikam, ze budu sledovat mamku, jak toho kapra dela, ale vetsinou to nestiham, jak ty ruce litaji :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.12.2009 18:32  14949
vinyl [14948]: A ryba bez kůže je a) bez chuti, b) rozpadlá na pánví. :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2009 13:00  14948
Je dobrý mít dobrý filetovací nůž. Sundavat kůži je voser, to nedělám.
johnny10 3.12.2009 12:39  14947
vinyltak jo, zkusim to letos ;-)
johnny10 3.12.2009 12:39  14946
Denisetak na to neni potreba extra sikovnosti, proste zariznes u hlavy nuz, opatrne, dokud nenarazis na kost, pak namiris nuz v tom rezu smerem k ocasu a pomalu rezes podel te paterni kosti az k ocasu...taky jsem se toho driv bal, ale nic to neni. pro me je daleko horsi sundat kuzi, to chce sikovnou ruku
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2009 12:36  14945
johnnyZ kapra zbyde překvapivě hodně, hovno zbyde z lína :-)
denise 3.12.2009 12:35  14944
Filety neumím udělat, jsem na porcování jakéhokoliv masa levá.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt