Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 17:32  14973
Shelle [14970]: Klidně 90° a přes noc. 150 je moc.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 17:31  14972
Scalex [14971]: Asi vím o co jde, dost to prodávali cca před rokem, maj k tomu i menu a milion příchutí a všechny stojej za prd. Dělaj je i za studena a to je uplná katastrofa.
scalex Scalex 6.12.2009 17:07  14971
phanny: je možné, že máte nějakou lepší pytlíkovou čokoládu, protože ta, co jsem ji zatím všude možně pil, měla výraznou chemickou pachuť. Prostě takové to cosi, co jasně hovoří o instantním původu. A to mluvím o čokoládě natural... pokud jsem si dal nějakou ochucenou, tak si myslím, že nebyla z pytlíku, ale ze soupravy Malý chemik.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:59  14970
phanny [14969]: K tomu zaveru jsem praveze dosla take. Mam delat 120 stupnu 5 hodin nebo 150 4 hodiny? Ale delsi je lepsi, co?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 16:55  14969
Shelle [14967]: Nedával bych, po 5 hodinách ze zelí zůstane sračka. Jinak v římském hrci se maso peče moc hezky. Jakékoliv.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 16:53  14968
Horká čokoládaTak mě scalexův stesk nad kvalitou prodávané horké čokolády dohnal k testování. Zkusil jsem:

a) 50g kvalitní hořké čokolády (68% kakaa) rozpuštěné v MW a rozředěné horkým mlékem (cca 100ml). Hmota se špatné rozpouští, je třeba to míchat jak majonézu, mléko přilévat po kapkách.

b) dvě kávové lžičky extra kvalitního holandského kakaa s obsahem tuku 12% a dvě kávové lžičky cukru + cca 150ml mléka - klacický postup na kakao, nejprve rozmíchat na kašičku a pak přejít varem

c) Horkou čokoládu kterou vaříme běžně, ano je z pytlíku, ale obsahu jen kakao, cukr a trochu škrobu. Rozmíchanou také v cca 150ml mléka.

Veškeré použité mléko bylo plnotučné.

Výsledek slepého testu na zaměstnancích i zákaznících:

Bezkonkurenčně nejlépe hodnocena čokoláda z pytlíku. Ano, je to trochu puding, ale nápoj byl velmi jemný, přiměřeně sladký a příjemně hustý. Hodnocen jako nejvyváženější.

Na druhém místě se umístilo kakao. Nápoj měl velmi výraznou kakaovou chuť, mohl by být méně sladký. V chuti je trochu cítit "chlupatost" kakaového prášku, konzistence je jen o málo hustší než samotné teplé mléko.

Na posledním místě zůstala pravá horká čokoláda. Nápoj byl velmi, až nepříjemně sladký, hustota stejná jako u kakaa. Při zředění mlékem na přiměřenou sladkost byl nápoj zase málo kakaový. Ze všech 3 vzorků tento jediný zůstal nedopitý.

Výsledek pro mne jasný, čokoláda je moc fajn surovina, ale dají se z ní připravovat lepší věci než nápoje.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:37  14967
phanny [14965]: Ja ji chci delat tak pet hodin. Jen nevim, jestli pod ni dat zeli, puvodne jsem ji chtela delat v pekaci na zeli, ale ted zase jsem si namocila ten hrnec uz.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:36  14966
Scalex [14964]: No, tohle je Cole & Mason, to ma byt kvalitni :( Aspon to ma dozivotni zaruku, tak ocekavam novy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 16:36  14965
Kachnaje nejlepší konfitovaná. Pomalounku a dlouze pečená v hromadě sádla do stavu kdy se klepne stehnem o talíř a maso samo opadá. Tedy pochopitelně IMHO.
scalex Scalex 6.12.2009 16:33  14964
Ne, jak píšu, myslím ten kvalitní, ten co se na reklamaci posílat nemusí. 8^)
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:30  14963
Myslis ten mlynek, co budu posilat ted na reklamaci? :)

No, rohlicky budu stejne delat zitra, takze koupim vanilkove v pytliku a k tomu ten "den nacuchly" :)

Jinak jdu dnes prvne pect v rimskem hrnci, jsem si rikala, ze kdyz jsem nam o nej k te svatbe rekla, ze po roce a ctvrt uz je cas ho pouzit. Tak snad se kachnicka povede.
scalex Scalex 6.12.2009 16:19  14962
Krystal jde v případě potřeby rozemlít, používal jsem kvalitní mlýnek na hrubou sůl, lezl z toho docela použitelný prášek, když se nastavilo jemné mletí. Úplně jako moučka to nebyla, ale použít se to dalo. Měl jsem stejný problém, vanilkový krystal a potřeboval jsem cosi posypat na povrchu jemným bílým práškem.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:03  14961
A diky.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:03  14960
Scalex [14959]: No jsem trubka. Kupovala jsem lusk a pak ho nosila v tasce a uplne na nej zapomnela. No tak holt koupim oetkera. Jako ja mam vanilkovy cukr koupeny, ale je to krystal. I kdyz s pravou vanilkou, ale chci to na obalovani.
scalex Scalex 6.12.2009 16:00  14959
Shelle: spíš týdny... ono to chvíli trvá, než ta vůně proleze "skrz cukr" do všech koutů cukřenky. Doporučuju dát to do dobře těsnící nádoby a každý den to trochu protřepat, aby se lusk dotýkal pokaždé jiného cukru.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt