Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 19:39  14977
Asi tam objednam neco z te vanocni nabidky, i kdyz ten stromek to bohuzel nebude.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 19:37  14976
phanny [14975]: Dortiky tu jsou krasne a dobre, jeste prihodim dalsi. Jinak k cene nutno pripocist jeste 20-40p pro konzumaci uvnitr. Ale clovek toho nelituje. Tohle je na Regent Street cukrarna.

A u nas na periferii mame tuhle , oni teda maji dortiky, pecivo, pralinky a i syry, pastiky, sunky a tak, minule sjem zrovna byli na prkynku - 3 syry, 3 masne a tak, no mnamka. A prekvapive i dobry chleba, ne anglicky :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 17:53  14975
Shelle [14974]: pro římský hrnec je úplně jedno jestli normální nebo horkovzduch, pod pokličkou to stejně nevětrá :-)

Za dortíky dík. Až u nás budou lidi ochotný platit takovéhle sumy za zákusky tak budou moje taky takhle vypadat :-).
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 17:36  14974
phanny [14973]: Tak ja mam ted 120, tak to necham na tech 120, pres noc asi ne, co bychom vecer papali?

Nemuzu se nejak dopidit, ejstli ten rismky na horkovzdusnou nebo normalni troubu a proc, na netu mi prislo, ze to je tak pul na pul.

BTW vyfotila jsem ti dortiky nejake zase.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 17:32  14973
Shelle [14970]: Klidně 90° a přes noc. 150 je moc.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 17:31  14972
Scalex [14971]: Asi vím o co jde, dost to prodávali cca před rokem, maj k tomu i menu a milion příchutí a všechny stojej za prd. Dělaj je i za studena a to je uplná katastrofa.
scalex Scalex 6.12.2009 17:07  14971
phanny: je možné, že máte nějakou lepší pytlíkovou čokoládu, protože ta, co jsem ji zatím všude možně pil, měla výraznou chemickou pachuť. Prostě takové to cosi, co jasně hovoří o instantním původu. A to mluvím o čokoládě natural... pokud jsem si dal nějakou ochucenou, tak si myslím, že nebyla z pytlíku, ale ze soupravy Malý chemik.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:59  14970
phanny [14969]: K tomu zaveru jsem praveze dosla take. Mam delat 120 stupnu 5 hodin nebo 150 4 hodiny? Ale delsi je lepsi, co?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 16:55  14969
Shelle [14967]: Nedával bych, po 5 hodinách ze zelí zůstane sračka. Jinak v římském hrci se maso peče moc hezky. Jakékoliv.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 16:53  14968
Horká čokoládaTak mě scalexův stesk nad kvalitou prodávané horké čokolády dohnal k testování. Zkusil jsem:

a) 50g kvalitní hořké čokolády (68% kakaa) rozpuštěné v MW a rozředěné horkým mlékem (cca 100ml). Hmota se špatné rozpouští, je třeba to míchat jak majonézu, mléko přilévat po kapkách.

b) dvě kávové lžičky extra kvalitního holandského kakaa s obsahem tuku 12% a dvě kávové lžičky cukru + cca 150ml mléka - klacický postup na kakao, nejprve rozmíchat na kašičku a pak přejít varem

c) Horkou čokoládu kterou vaříme běžně, ano je z pytlíku, ale obsahu jen kakao, cukr a trochu škrobu. Rozmíchanou také v cca 150ml mléka.

Veškeré použité mléko bylo plnotučné.

Výsledek slepého testu na zaměstnancích i zákaznících:

Bezkonkurenčně nejlépe hodnocena čokoláda z pytlíku. Ano, je to trochu puding, ale nápoj byl velmi jemný, přiměřeně sladký a příjemně hustý. Hodnocen jako nejvyváženější.

Na druhém místě se umístilo kakao. Nápoj měl velmi výraznou kakaovou chuť, mohl by být méně sladký. V chuti je trochu cítit "chlupatost" kakaového prášku, konzistence je jen o málo hustší než samotné teplé mléko.

Na posledním místě zůstala pravá horká čokoláda. Nápoj byl velmi, až nepříjemně sladký, hustota stejná jako u kakaa. Při zředění mlékem na přiměřenou sladkost byl nápoj zase málo kakaový. Ze všech 3 vzorků tento jediný zůstal nedopitý.

Výsledek pro mne jasný, čokoláda je moc fajn surovina, ale dají se z ní připravovat lepší věci než nápoje.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:37  14967
phanny [14965]: Ja ji chci delat tak pet hodin. Jen nevim, jestli pod ni dat zeli, puvodne jsem ji chtela delat v pekaci na zeli, ale ted zase jsem si namocila ten hrnec uz.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:36  14966
Scalex [14964]: No, tohle je Cole & Mason, to ma byt kvalitni :( Aspon to ma dozivotni zaruku, tak ocekavam novy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 16:36  14965
Kachnaje nejlepší konfitovaná. Pomalounku a dlouze pečená v hromadě sádla do stavu kdy se klepne stehnem o talíř a maso samo opadá. Tedy pochopitelně IMHO.
scalex Scalex 6.12.2009 16:33  14964
Ne, jak píšu, myslím ten kvalitní, ten co se na reklamaci posílat nemusí. 8^)
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 16:30  14963
Myslis ten mlynek, co budu posilat ted na reklamaci? :)

No, rohlicky budu stejne delat zitra, takze koupim vanilkove v pytliku a k tomu ten "den nacuchly" :)

Jinak jdu dnes prvne pect v rimskem hrnci, jsem si rikala, ze kdyz jsem nam o nej k te svatbe rekla, ze po roce a ctvrt uz je cas ho pouzit. Tak snad se kachnicka povede.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt