Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 11:57  14991
Knedlíky, na kterých ujíždím poslední dobou:

Orestuju šalotku, nakrájím střední suchou bagetu, utřu máslo (tak 2-3 cm) se dvěma žloutky, nakrájím čerstvou petržel, všechno spojím, udělám sníh a přidám, osolím, opepřím. směs zavinu do folie do tvaru válečků a na páře vařím 20 min. Geniální nadýchané knedlíčky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.12.2009 11:44  14990
Shelle [14989]: ja vcera delala poprve svickovou i knedliky :-) strasne jednoduche do mikrovlnky :-)
shelle Shelle - Good Service 7.12.2009 11:16  14989
vinyl [14988]: To bylo vseobecne na sadlo, ja velmi malo mastim a knedliky celkove moc nejim a hlavne nedelam.

Plus vcera jsem delala jakoze chlupaty a moc se nepovedly.

A kdyz clvoek pomine kalorie, tak aspon to srdce, no.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 11:14  14988
ShelleMyslíš, že tyhle brambory jsou kaloričtější než knedlíky? A navíc, jde o tu chuť, na kalorie sere pes :-)
shelle Shelle - Good Service 7.12.2009 11:12  14987
vinyl [14985]: O kalorie? :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 11:11  14986
Shellead: originalne, Sarlat style potatoes a z Francie

Pravda, to jsem si neuvědomil :-) Kuchařka je anglicky, originálně tedy Pommes de Terre Sarladaises :-)

a sádlo by si měla zavést, nevíš o co přicházíš :-)
shelle Shelle - Good Service 7.12.2009 10:59  14983
vinyl [14981]: Kachna byla cela, ale priste delame jen ty stehna, my na to obirani nejsme. A ja to jeste desne rozknochtam. Mozna nasim jeste udelame celou, mamka je obiracka, ale my dva a tatka jsme desni.

A sadlo nevedu a nevedla jsem.

OT: Pobavilo spojeni originalne, Sarlat style potatoes a z Francie :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.12.2009 09:39  14982
A jak se říká těmhle bramborům nepečeným na husím sádle ale klasicky oleji? Takhle je dělávala moje máma, zapíjeno kefírem:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 09:04  14981
PhannyMám pocit, že Shelle chce dělat celou kachnu, na to by bylo potřeba tak 5 litrů toho sádla. Konfitovaná kachna je luxusní, ale je lepší ji rozporcovat, nejlepší jsou stehna, resp. čtvrtky se stehnem. Prsa jsou nejlepší na rychlo, jako steak. Jako přílohu děláme "Šarlatové brambory", originálně Sarlat style Potatoes. Recept pochází z francouzského Sarlatu, vyhlášeného chovem kachen a hus, především na Foie Gras. Brambory se nařežou na tenká kolečka, v pánvi se rozpustí dostatečné množství husího sádla a brambory se v něm restují. Trvá to tak 15 minut, je potřeba míchat. Když jsou hotový, vypnou se a zamíchá se do nich rozdrcený česnek a nasekaná čertvá petržel.
triss triss 7.12.2009 09:04  14980
Shelle [14970]: 5 hodin při 120 jsem pekla zrovna o tomhle víkendu, kamarádi si šmakovali, kachně maso odpadlo z kosí, měkoučké, šťavnaté, sádla a šťávy se vypeklo půl pekáče
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 7.12.2009 00:15  14979
Marienka [14978]: Předpokládám, že kávoviny a. s. jsou ty z Pardubic.o)))
marienka Marienka 6.12.2009 21:41  14978
CokoladaVetsina horkych je na me moc sladkych anebo hustych (pudingovych).

Ale nedavno jsem objevila dost dobrou (a navic prekvapive levnou).
Horka cokolada od Kavoviny a.s., deset pytlicku v krabicce, koupeno v Bille.
Dooost divny vyrobce, ale IMHO skvela chut.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 19:39  14977
Asi tam objednam neco z te vanocni nabidky, i kdyz ten stromek to bohuzel nebude.
shelle Shelle - Good Service 6.12.2009 19:37  14976
phanny [14975]: Dortiky tu jsou krasne a dobre, jeste prihodim dalsi. Jinak k cene nutno pripocist jeste 20-40p pro konzumaci uvnitr. Ale clovek toho nelituje. Tohle je na Regent Street cukrarna.

A u nas na periferii mame tuhle , oni teda maji dortiky, pecivo, pralinky a i syry, pastiky, sunky a tak, minule sjem zrovna byli na prkynku - 3 syry, 3 masne a tak, no mnamka. A prekvapive i dobry chleba, ne anglicky :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2009 17:53  14975
Shelle [14974]: pro římský hrnec je úplně jedno jestli normální nebo horkovzduch, pod pokličkou to stejně nevětrá :-)

Za dortíky dík. Až u nás budou lidi ochotný platit takovéhle sumy za zákusky tak budou moje taky takhle vypadat :-).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt