Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 22.12.2009 22:12  15052
nějakej rychlej nápad, co s polevou (moučkovej cukr, bílek, citr. šťáva¨), když došly perníčky? Nějak sem jí preventivně udělala moc...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.12.2009 09:58  15051
Na Radiožurnálu za chvíli rozhovor s Pohlreichem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.12.2009 08:37  15050
phannyPřesně tenhle sýr přinesla včera žena z tohoto obchodu http://www.holandanek.cz/shop/ :-)))

Mají tam i další výborné sýry, skvělý Comte, velmi zajímavý vyzrálý Brie, Pecorino a taky super tvrdé salámky, ze srnky, oslíka... Doporučuji!
denise 14.12.2009 21:42  15049
Takovouhle majonézu jsem dřív dělávala i v normálním mixéru.Olej se tam pomalu lije dírkou ve víčku. Ale kdo to má pak umývat. Já kupuju Hellmans , ale po Zárubovi pudu, když ho tak chválíte.
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 14.12.2009 21:25  15048
ad brsalát
ve Vyprávěj se hádali, jestli s celerem nebo bez
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 14.12.2009 21:08  15047
Podle fotky vypadá velmi uležele.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.12.2009 20:02  15046
tip na sýr z Makra Tohle jsem si dneska přinesl z Makra. Nejlepší holandský sýr jaký jsem v životě jedl. Stojí něco kolem dvou stovek. Pro milovníky tvrdých sýrů (parazán, grada padano, pecorino, machengo...) je to povinost ochutnat :-).
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 14.12.2009 10:39  15045
ze vam skacu do debaty o majoneze, ja od te doby co jsem zjistil jak je jednoduche vyrobit majonezu s tycovym mixerem tak uz nekupuju...
ted jsem delal o vikendu bramborovy salat a parada.
dam jedno cele vajicko, necelou lzicku soli, lzicku a pul cukru, lzicku octu do uzke nadoby, zaliju olejem tak abych zakryl mixer po vrtuli zacnu mixovat, za deset sekund to je huste, pak dolivam olej tak dohromady celkem tri deci a do minuty je majoneza hotova a husta....
nekdy davam jeste lzicku horcice a treba vynecham ocet....
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 14.12.2009 10:03  15044
Ne, ten náš, dup, dup, dup ;)
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 14.12.2009 10:02  15043
zbluncejá jsem přece nikde nenapsala že dávám do brsalátu tatarku. Já ho przním ještě hůř ;).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.12.2009 09:52  15042
beruthielSamozřejmě, že je přesně daný a určený recept, který je jediný správný! Ten náš!
kokos kokos 14.12.2009 09:38  15041
Ženské nehádejte se kvůli salátu. Každý ho dělá jinak a i když ho děláš stejně, tak pokaždé chutná jinak.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.12.2009 09:32  15040
beruthiel [15039]: takze ty davas do brsalatu tatarku, coz je ochucena majoneza, ale nemas rada majonezu, ani ochucenou? tomu nejak nerozumim :-)
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 14.12.2009 09:27  15039
co já vím, já tomu oleji rozmíchanému s vajíčky nikdy nachuť nepřišla, ať už je ochucený kořením a nebo není. Ale keždému co jeho jest.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.12.2009 09:27  15038
Každej dělá salát jinak přeci a ten jeho je ten pravej, ne?:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt