Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.12.2009 08:33  15059
johnnyPečené brambory se zeleninovou omáčkou zní dost příšerně a to jsou vánoce! Nechceš udělat aspoň třeba bramborové noky s rajčatovou omáčkou?
johnny10 23.12.2009 08:01  15058
dotazmam zachvat zdraveho stravovani, a tak jsem se letos rozhodl vypustit klobasu ke stredrodenimu obedu. nemel by nekdo recept na nejake vegetarianske dobre jidlo z brambor? planuju udelat pecene brambory s nejakou zeleninovou omackou, tak kdyby mel nekdo dobry recept na tu omacku...

jinak vcera jsem filetoval kapra a osvedcil se mi novy zpusob - kapra si nariznu podelne zvrchu kolem patere a az pote postupuji klasicky "nariznout za hlavou k pateri a odrezavat od patere az k ocasu". nevim, proc me to dosud nenapadlo, ale je to pak mnohem jednodussi a snaz to jde od kosti. kuzi jsem tentokrat taky stahoval -pro me netradicne- od ocasu filety, a taky to bylo mnohem jednodussi nez zacinat zepredu..


btw maly vyzkum - mate jikrnace ci mlicnaka? ja uz 4. (!!!) rok po sobe vzdycky trefim mlicnaka :-(. nic proti nemu, ale fakt bych si uz dal rybi polevku s jikrama..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.12.2009 07:57  15057
zarubovu majolku maji uz i ve sklenickach - zakoupeno v CB :-)
gvi 22.12.2009 22:49  15056
klupijeden kolega odjel za rodiči stovky kilometrů... sladkoidní kolega se možná nechá zlákat na půlnoční;-)
gvi 22.12.2009 22:48  15055
polevatak sem polila pytlík piškotů a ještě to posypala barevnym zdobenim... cukroví bych tomu neříkala, ale možná kdybych to poslala Babicovi, tak se dostanu do druhého dílu jeho bestselleru ;-)

Akorát teda teď jdu balit dárky, páč uklízet kuchyň nejde, páč na každé volné ploše leží perníčky či piškoty...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.12.2009 22:29  15054
pozvat kolegu a sníst společně
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.12.2009 22:15  15053
sežrat
gvi 22.12.2009 22:12  15052
nějakej rychlej nápad, co s polevou (moučkovej cukr, bílek, citr. šťáva¨), když došly perníčky? Nějak sem jí preventivně udělala moc...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.12.2009 09:58  15051
Na Radiožurnálu za chvíli rozhovor s Pohlreichem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.12.2009 08:37  15050
phannyPřesně tenhle sýr přinesla včera žena z tohoto obchodu http://www.holandanek.cz/shop/ :-)))

Mají tam i další výborné sýry, skvělý Comte, velmi zajímavý vyzrálý Brie, Pecorino a taky super tvrdé salámky, ze srnky, oslíka... Doporučuji!
denise 14.12.2009 21:42  15049
Takovouhle majonézu jsem dřív dělávala i v normálním mixéru.Olej se tam pomalu lije dírkou ve víčku. Ale kdo to má pak umývat. Já kupuju Hellmans , ale po Zárubovi pudu, když ho tak chválíte.
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 14.12.2009 21:25  15048
ad brsalát
ve Vyprávěj se hádali, jestli s celerem nebo bez
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 14.12.2009 21:08  15047
Podle fotky vypadá velmi uležele.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.12.2009 20:02  15046
tip na sýr z Makra Tohle jsem si dneska přinesl z Makra. Nejlepší holandský sýr jaký jsem v životě jedl. Stojí něco kolem dvou stovek. Pro milovníky tvrdých sýrů (parazán, grada padano, pecorino, machengo...) je to povinost ochutnat :-).
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 14.12.2009 10:39  15045
ze vam skacu do debaty o majoneze, ja od te doby co jsem zjistil jak je jednoduche vyrobit majonezu s tycovym mixerem tak uz nekupuju...
ted jsem delal o vikendu bramborovy salat a parada.
dam jedno cele vajicko, necelou lzicku soli, lzicku a pul cukru, lzicku octu do uzke nadoby, zaliju olejem tak abych zakryl mixer po vrtuli zacnu mixovat, za deset sekund to je huste, pak dolivam olej tak dohromady celkem tri deci a do minuty je majoneza hotova a husta....
nekdy davam jeste lzicku horcice a treba vynecham ocet....

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt