Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 23.12.2009 11:09  15066
Nechápu, proč si lidé myslí, že když vynechají maso a udělají si zeleninové jídlo, bude jejich stravování automaticky zdravější. Když si nedáš brambory a uděláš si poctivý libový hovězí stejčíček z kvalitního masa a k němu zeleninovou přílohu (třeba listový špenát lehce podušený na česneku), tak to rozhodně bude zdravé a dietní. Ono taky záleží, čemu se člověk chce ve stravě vyhnout. Nedáš si klobásu a dáš si zeleninu a místo tukové bomby do sebe dostaneš bombu sacharidovou. Já bych dal přednost bombě bílkovinné (v podobě toho steaku), ale záleží na tobě.
johnny10 23.12.2009 09:36  15065
tak noky snad jeste zvladnu :-).

uvazuju o tomhle receptu- Letos si připravte kapra jinak, vyzkoušejte pivní těstíčko. nezkousel uz nekdo?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.12.2009 09:33  15064
To je pravda, když to najdeš, budeš to mít i s videonávodem :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.12.2009 09:17  15063
Ňoky dělal v jednom dílu Ital v kuchyni (či jak se to jmenuje)
johnny10 23.12.2009 09:05  15062
vinylto zkusim, dik!!!

(bez slaniny, musim k sobe byt tvrdej :-) )
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.12.2009 09:02  15061
johnnyNoky: Uvaříš brambory (o chlup lepší je je upéct v soli, když jsou ty vánoce :-), rozmačkáš, přidáš vejce, mouku a sůl a vypracuješ těsto, tak aby se ti nelepilo na ruce ale zas nebylo moc tvrdé, uválíš tenký válečky který nakrájíš a pak 2 minuty uvaříš. Najdeš určitě hafo receptů.

Na rajčotovou omáčku, orestuješ cibuli na olivovým oleji, rajčata nakrájíš na větší kousky a přihodíš, osolíš, opepříš, aspoň 15 minut povaříš a propasíruješ, když nemáš pasírku, tak přes cedník.

Já bych si tam přihodil aspoň kousek restované slaniny :-)
johnny10 23.12.2009 08:46  15060
vinylnecham se inspirovat k cemukoliv :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.12.2009 08:33  15059
johnnyPečené brambory se zeleninovou omáčkou zní dost příšerně a to jsou vánoce! Nechceš udělat aspoň třeba bramborové noky s rajčatovou omáčkou?
johnny10 23.12.2009 08:01  15058
dotazmam zachvat zdraveho stravovani, a tak jsem se letos rozhodl vypustit klobasu ke stredrodenimu obedu. nemel by nekdo recept na nejake vegetarianske dobre jidlo z brambor? planuju udelat pecene brambory s nejakou zeleninovou omackou, tak kdyby mel nekdo dobry recept na tu omacku...

jinak vcera jsem filetoval kapra a osvedcil se mi novy zpusob - kapra si nariznu podelne zvrchu kolem patere a az pote postupuji klasicky "nariznout za hlavou k pateri a odrezavat od patere az k ocasu". nevim, proc me to dosud nenapadlo, ale je to pak mnohem jednodussi a snaz to jde od kosti. kuzi jsem tentokrat taky stahoval -pro me netradicne- od ocasu filety, a taky to bylo mnohem jednodussi nez zacinat zepredu..


btw maly vyzkum - mate jikrnace ci mlicnaka? ja uz 4. (!!!) rok po sobe vzdycky trefim mlicnaka :-(. nic proti nemu, ale fakt bych si uz dal rybi polevku s jikrama..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.12.2009 07:57  15057
zarubovu majolku maji uz i ve sklenickach - zakoupeno v CB :-)
gvi 22.12.2009 22:49  15056
klupijeden kolega odjel za rodiči stovky kilometrů... sladkoidní kolega se možná nechá zlákat na půlnoční;-)
gvi 22.12.2009 22:48  15055
polevatak sem polila pytlík piškotů a ještě to posypala barevnym zdobenim... cukroví bych tomu neříkala, ale možná kdybych to poslala Babicovi, tak se dostanu do druhého dílu jeho bestselleru ;-)

Akorát teda teď jdu balit dárky, páč uklízet kuchyň nejde, páč na každé volné ploše leží perníčky či piškoty...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.12.2009 22:29  15054
pozvat kolegu a sníst společně
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.12.2009 22:15  15053
sežrat
gvi 22.12.2009 22:12  15052
nějakej rychlej nápad, co s polevou (moučkovej cukr, bílek, citr. šťáva¨), když došly perníčky? Nějak sem jí preventivně udělala moc...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt