Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.12.2009 22:24  15087
Anka [15085]: mě by právě kleplo, kdybych se těšila na česnek a pak mi nechutnal ;)

ale stejně asi zůstanu u varianty "peču bez česneku", protože pak si to může nachutit každý podle svýho
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 23.12.2009 21:35  15086
Vanda [15083]: zkus .. poznáš .. ještě nám nezbyly a že jich peču pro dva dospělý a dvě děti plnej plech jednu půlku vedle druhý :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.12.2009 21:33  15085
To jsou báchorky, že česnek hořkne. Česnek je dobrej furt.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.12.2009 21:31  15083
klupi [15082]: nezhořkne ten česnek? Já mám ráda brambory pěkně do křupava, tak bych měla strach to péct přímo s tím česnekem
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 23.12.2009 21:29  15082
když pečené brambory, tak půlky opatlané Vandinou jedničkou a teprve pak pečené :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.12.2009 21:15  15081
Když pečené brambory, tak jedině se "studenýma" omáčkama - nevím, jestli se tomu dá přesně říkat omáčky, ale to je jedno - prostě si to na brambory patláme nebo je namáčíme :)
1) prostý česnek (prolisovaný, osolený, rozmíchaný s trochou olivoleje) - hodně česneku :) - tahle se samozřejmě dá libovolně míchat s kteroukoliv z následujících
2) lučina (nebo jakýkoliv výrobek podobného složení a konzistence) rozmíchaná s trochou zakysané smetany
3) lučina rozmíchaná s trochou zakysané smetany, solí a nasekanýma bylinkama (případně Salátovým kořením od Antonína nebo Antonínovy bylinky - tyhle směsi už sůl obsahují)
4) cottage (ano, není to omáčka, ale k pečeným bramborám jako doplněk vynikající)

a dál se fantazii meze nekladou

Doporučuju minimálně tak den nechodit nikam mezi lidi, protože ten česnek leze ven i přes kůži :))

kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.12.2009 14:10  15080
Zárubovku u nás v krámě maj hned několik druhů. Zakoupena a použita verze s jogurtem.

Jinak jsem si udělala radost a "za poukázku zadarmo" si koupila v Naoku ocelové mýdlo. Fakt to funguje, ruce nesmrdí!:-)
johnny10 23.12.2009 13:16  15079
vinylto taky asi planuju. mame dneska tridni sraz a ty byvaji divoke:-)...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.12.2009 13:07  15078
johnnySi trochu přispi, dej si vydatnou snídani, třeba omeltu se sýrem a do večeře to vydržíš :-)
johnny10 23.12.2009 13:05  15077
shelleto asi ano..priste budu peclivejsi
shelle Shelle - Good Service 23.12.2009 12:58  15076
johnny10 [15074]: Tak tos ale spatne zadal.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 23.12.2009 12:56  15075
Udělej bramboráky a je to... :-)
johnny10 23.12.2009 12:55  15074
to jsou zase teorie tady...tak pro poradek: zeleninove a bez masa to ma byt proto, ze chci dodrzet obed bez masa. nic jineho v tom nehledejte. jinak Scalexovi: na bilkoviny mam proteinaky, ktere bumbam v ramci treninku.
takze netreba me presvedcovat, ze libove maso = zdrava strava. to vi kazdy.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 23.12.2009 11:57  15073
Objevil jsem moc pěknou písničku pro Phanny (skloňuje se to?) a jiné cukráře :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.12.2009 11:56  15072
Kdo cvičí, tělo ničí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt