Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.12.2009 11:22  15118
My dostali mimo jine olivovy olej a sadu zastery s chnapkou. Bylo to v balicku nadepsanem jakoze nam obema, tak nevim, komu to konkretne ma patrit, nicmene chnapkami uz bychom mohli zatapet :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2009 11:22  15117
Marco [15115]: Ne každý má ženu, kterou nebaví motat se v kuchyni. Věci do kuchyně moji máti obšťastní víc než cokoliv jiného.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2009 11:20  15116
Záleží na člověku. Já dostala keramickej nůž, stojan na nože a super nůžky a měla jsem fakt radost:-)
marco Marco 28.12.2009 11:19  15115
dávat ženě/přítelkyni/matce/vlastněasikomukoli k vánocům pánvičku či něco podobného mě osobně přijde jako dost hustej žert.
Skoro to vybízí k tomu přihodit ještě nějakej žvanec v druhym balíčku a poslat jí se slovy "ženo mám hlad" k plotně.
Já bych si to tedy nedovolil.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2009 09:49  15114
zblunceVida, je to sice nepřesné, ale zdá se, že se tomu opravdu říká flambovací pistole, a ta od Tescomy stojí vážně pár korun. Tak až něco zapečeš, dej vědět :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.12.2009 08:50  15113
vinyl [15112]: no vsude se to uvadi jako flambovaci pistole, tak nevim... je to proste pistolka s plynem, kterou zapalis :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2009 08:37  15112
zbluncePředpokládám, že se jedná o pistoli horkovzdušnou, nikoli flambovací. Na flambování stačí zapálit alkohol po nalití na pánev. Tahle pistole slouží nejčastěji ke karamelizování cukru, typicky na creme brulé. taky o ní uvažuju, teď ho vždycky na chvíli strčíme přímo pod rozpálený gril, ale není to úplně ono.
shelle Shelle - Good Service 27.12.2009 22:15  15111
Tak ja si prala (a dostala) Kenwood Smoothie 2 go, na dzusiky.



A ciham na slevy na rucni mixer :)

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2009 22:07  15110
Vysvětlení: Takž v budoucnu by se nedala myčka přesunout na své místo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2009 22:07  15109
Místo myčky je zatím skříňka. A na myčku je vzhledem k místu počítáno jen 45 cm, kdežto na troubu 60.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 27.12.2009 21:51  15108
jo, z plynu mám taky děs a hrůzu... multifunkční mikrovlnku bych chtěla tu Whirpoolku, co umí i páru a dává jí Ceithamlová /nebo jak se jmenuje/ ve Jste to, co jíte...

Anko, ale myčka díru zaplácne taky, ne?

Jinak mě Ježíšek naježil super topinkovač, grilovací pánev a sprej na olej. Mooc se na to těším. Sestřenka dostala poloprofi odšťavňovač a štávičky jedna báseň. Mám horkého kandidáta na dárek k narozeninám. :-)
shelle Shelle - Good Service 27.12.2009 21:36  15107
Anka [15106]: Tak to je jak nase prazska. Tu jsem zboznovala. Je velka? Mne to stacilo na to moje "domaci" peceni pro 2 nekolik let, protoze jsem se bala te plynove.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2009 21:29  15106
Nemůžu ji podle obrázku najít a jsem líná se jít koukat. Prostě mikrovlní, horkovzdušně peče, griluje a má nějakou speciální funkci na pizzu (což využiju tak dvakrát:))
shelle Shelle - Good Service 27.12.2009 21:20  15105
Anka [15103]: Jakou mas?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2009 21:18  15104
Prostě jsem doteď měla jednoho troubu a teď mám tři.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt