Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2009 14:36  15135
AnkaV profi kuchyních je sonda v mase furt, některé trouby pro domácí použití se s ní taky dodávají. Mně to přijde trochu zbytečné, kouknu na maso a odhadnu čas i bez sondy.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2009 13:56  15134
phanny [15132]: Já právě vůbec netuším, kolik takové maso při pečení vevnitř zhrba může mít:) Takže max. 130 je tedy až až. To jsem potřebovala vědět.

vinyl [15133]: To se v troubě nemá nechávat, ne? Píchneš do středu masa, podíváš se na teplotu a podle toho bys měl být schopen určit, jestli je krvavé či vysušené. Aspoň teda co jsem zahlédla v různých těch pořadech o vaření. Je to, jako když někdo do masa píchá, aby koukal, jestli teče šťáva krvavá nebo "čirá" nebo žádná a podle toho to pozná.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2009 13:52  15133
PhannyTeploměr jsme letos dostali. Jsme z něj ale nějak rozpačitej, nějak se mi nechce do toho masa píchat. Píšou na něm, že není vhodný do trouby, takže by se tam asi neměl nechávat. Používáš ho? Je to k něčemu dobrý? Mám pocit, že to vždycky nějak odhadnu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.12.2009 13:49  15132
Anka [15131]: Jo. Aby mělo smysl teplotu masa měřit, měla by být kolem 80° Pokud uvnitř naměříš víc, tak už je to jedno.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2009 13:32  15131
DotazKdyž je teploměr (takové to, jak se to píchá do masa) s měřitelností do 130 stupňů (odolnost do 220 stupňů), tak to stačí?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.12.2009 12:31  15130
pinzetu mám taky (ale je docela obyčejná nekuchařská, měří taky asi 15 cm - možná že je nějaká lékařská) - ale škubu s ní jen peří z kačeny :)) aby nebyla chlupatá
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2009 12:28  15129
Tyhle kleště jsme měli do teď. Pinzeta se obsluhuje líp, je citlivější a přesnější. Navíc vypadá líp :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.12.2009 12:24  15128
Ahaa, tak to ja mam radsi takovy jakoby klesticky, se sirsima pacickama.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2009 12:23  15127
No např. tím obrací maso na pánvi, nandává na talíř...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.12.2009 12:20  15126
vinyl [15124]: Dik - a ted jeste, na co to je? :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.12.2009 12:20  15125
Anka [15122]: Koukam, ale nevsimla jsem si :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2009 12:03  15124
Pinzeta. Délka 25 cm (to mi něco připomíná :-))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.12.2009 11:59  15123
taky neznám
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2009 11:59  15122
Nekoukáš na Zdendu?:)

Jinak já bych teď všechny ty pánvičky, nože, hrnce a spol. brala.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.12.2009 11:55  15121
Copak je kucharska pinzeta?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt