Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sadnessineye 4.1.2010 14:00  15172
DotazJakou byste mi doporučili kuchařku?

Buď Klasickou českou kuchařka od Marie Sandtnerové, 500 stran,449 Kč. Nebo
Českou domácí kuchařku od Jaroslava Vašáka, 720 stran, 359 Kč.

Obě jsem si prohlížel a nemůžu se rozhodnout, obě vypadají kvalitně. Mate s nimi někdo nějakou zkušenost?

vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 13:36  15171
foxkaPřesně, na takové akce je to ideální. Sýr prostě nějaký dobrý, co nejtučnější.

tigo: ty naděláš, ale jednou jsem se trefil :-)
shelle Shelle - Good Service 4.1.2010 13:35  15170
Tigo [15169]: Jj.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.1.2010 13:33  15169
Pardon, neda mi to, ale pokud vim je to Raclette, ani Racklette, ani Raclet.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2010 13:29  15168
vinylTak nějak si to představuju, až budem mít rodinný setkání nebo pozvem kamarády:-). Když nenarazím na racklette sýr, jaký doporučuješ?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 13:25  15167
foxkaRaclet je super věc, zvlášť když má přijít hodně lidí a tobě se nechce nic vařit, nakrájíš na malé kousky maso, pro pány hovězí, pro dámy kuře, lépe aspoň krůtu, prase...,můžeš namarinovat dle libosti, hovězí radši ne :-) pak nakrájíš rajčata, cibuli, žampiony, uvaříš brambory... prostě skoro cokoli. No a pak si každej dělá co má rád, na závěr dobrý sýr, v makru maj i raclette sýr, zápect a je to. A nikdo si nemůže stěžovat, že mu nechutná (teda když nezkazíš marinádu). Jaký si to uděláš, takový to máš.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 13:20  15166
Nebát se koupit kvalitní sýr ;o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2010 13:18  15165
Já dostala k vánocům rackletovač - máte někdo zkušenosti, tipy, nápady, recepty o které byste se mohli podělit?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 12:21  15164
AnkaAle kdepak. Těch 6 hodin jsem odhad vzhledem k tomu hrnci, většinou to vaříme tak 3, asi na 140 v troubě. A omáčku máš zredukovanou za čtvrt hoďky. A omáčka, která takto vznikne, je jedna z největších laskomin, co jsem v poslední době jedl.
shelle Shelle - Good Service 4.1.2010 12:13  15163
Me ted vydesila i ryze, co se ma pul hodiny predmacet, kroem jineho. Nastesti teda je tam klasicky i 11 minut varit do vyvareni, ale pak jako je tam tenhle navod na "jak si nejlepe vychutnat" a jelikzo byla priserne draha, tak se obavam, ze mi to bude lito a budu se s tim patlat hodinu :(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 12:11  15162
Si to přeložím. Ráno ve čtyři vstanu, v pět začnu vařit, v poledne začnu redukovat omáčku na sirup... Ne, tohle není nic pro mě.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 11:42  15161
misulinaPomalý hrnec mám taky v hledáčku, pomalu vaříme v troubě a ač je to bezproblémové, tohle bude asi víc user friendly. Papiňák je dobrý maximálně na vývar, ten pak použiješ v pomalém hrnci. Z hlavy třeba takhle: Vezmeš hovězí přední nakrájíš na větší kusy a orestuješ na pánvi, kořenovou zeleninu taky na větší kusy a orestovat, pak přendat do hrnce, zalít vývarem a červeným vínem, , pepř, sůl, třeba pár snítek tymiánu. No a vaříš třeba 6 hodin, podle teploty. Pak vyndáš maso, dáš ho do tepla, zeleninu vyhodíš a omáčku zredukuješ do sirupoidní konzistence. Fantastická záležitost. Podáváš s bramborovou kaší.
misulina misulina 4.1.2010 11:28  15160
My dostali k vánocům pomalý hrnec.. Všichni si kupují papiňák, aby to bylo rychlejší a já se budu trápit s tímhle:-))) Musím okouknout pár receptů ale nevím nevím.. S mýn "plánováním" jídel to nevidím růžově..

Máte ho někdo?
shelle Shelle - Good Service 30.12.2009 12:39  15159
kvitko [15158]: No to jsem se ted rizla vlastnorucne koupenym struhadlem.

Ale tak ty noze jako snad maji zpusobovat priserne nestesti a katastrofy. I kdyz to by nekdy mozna nektere veci dost vysvetlovalo :)

kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.12.2009 12:32  15158
ShelleMělas na to kašlat, tak by ses řízla no, už bys to dávno měla zahojené:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt