Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2010 18:39  15202
AnkaDoporučuji oficiální Receptury teplých pokrmů: http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-R-REC-Receptury_teplych_pokrmu___CD___6__vydani.html?utm_source=seznam&utm_medium=agregator&utm_campaign=2009
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 4.1.2010 16:29  15201
Když jsme v muzeu, před lety připravovali výstavu o M.D.R., tak jsme, mimojiné, našli dopis od pana Rettiga, v kterém si stýskal, že by byl rád, kdyby jeho žena konečně zanechala roztodivných pokusů v kuchyni a uvařila něco poživatelného ;).
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 4.1.2010 16:23  15200
Sandtnerku máme, ještě snad ze 30. let, vytahuje se na jen příležitostně (Velikonoce, Vánoce). Recepty jsou v ní úchvatné, ale na praktické každodenní vaření to určitě není.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 15:49  15199
MarcoMagdalena imho předpokládala, že slečna bude "vyučena" z domova, jak se na dceru na vdávání sluší a patří. A taky asi předpokládala, že mladá hospodyňka bude v domácnosti.
gvi 4.1.2010 15:22  15198
SadnessInEyetaktéž doporučuji Kuchařku naší vesnice, tak dlouho jsem jí měla od mamky vypučenou, až si snad dokoupila druhou....
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 15:21  15197
Jo, to je dobrá kuchařka, ale co vím, taky vyžaduje už značné zkušenposti, bohužel jsem taky zatím nesehnal.

Českou kuchařku bych vybíral následovně: Omáčky: mouka=nebrat, propasírovat, zredukovat= brát.
marco Marco 4.1.2010 15:13  15196
Anka : v tom případě je to zcela jasné : Magdalena Dobromila Rettigová : Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské
Titul však není momentálně skladem...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 14:58  15195
SadnessInEyeNevybírám kuchařku podle kvantity... Co pozoruji naši rodinu, tak se stejně z kuchařek vaří stále dokola to stejné a je to opravdu jen zlomek toho, co obsahují. Potřebuji kvalitní recepty a postupy(!) na základní jídla, žádné vypíčenosti, kde je rozdíl jen v tom, jestli se přidá žampion nebo párek.
sadnessineye 4.1.2010 14:54  15194
Ty DVD zase neobsahují tolik receptů. Za tu cenu by bylo efektivnější koupit si 2 pořádný bichle.

Asi si koupím tu "Sandtnerku".
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:49  15193
MarcoMy k tomu tvému receptu jíme ještě nastrouhaný tvrdý tvaroh.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 14:47  15191
Ta DVD se mi také moc líbí. Nedávno jsem na ně koukala. Hlavně je pro mě ta "videoinstruktáž" ohromné usnadnění. Trénovaný kuchtík si přečte recept a ví, co se po něm chce. Já často jen odhaduju:)
marco Marco 4.1.2010 14:42  15190
"..rozteklý sýr se pak stírá na talíř a s bramborama vařenýma ve šlupce je to super.."
já novy brambory vařený ve šlupce nejraději jen se solí, máslem a sklenicí mlíka na zapíjení.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 14:40  15189
sadnessTed Pohlreich je spíš mezinárodní kuchyně, myslel jsem spíš ty DVD. Tyhlety kuchařky naší vesnice a spol. jsme mívali doma. Hodně dlouho jsem měl odpor k omáčkám.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:40  15188
vinylMně se tenhle líbí moc, ale kdybych si raclette kupovala, tak to bude určitě ten s kamenem na hoře, přeci jenom to má více způsobů využití.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 14:37  15187
Sirin to vypadá zajímavě, ale jak říkáš, tehle způsob neznám. I když mě se spíš líbí ten lopatkový raclette.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt