Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
misulina misulina 5.1.2010 06:50  15217
vinylJe k tomu plno receptů a já si prostě nedokážu představit, jak odhadnout už na začátku, dochucení např. guláše.. Vyzkouším, třeba zaujme. Ale už má vyhrazené místo tam, kde nebude moc překážet:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 22:38  15216
Wronski [15215]: Tobě Vanda předloží svoji svíčkovou a budeš souhlasit úplně se vším.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 4.1.2010 22:31  15215
Všechny drzosti vidim!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.1.2010 21:58  15214
Anka [15209]: až přijedeš, tak ti ji půjčím a můžeš si v ní zalistovat, až tě zas W bude nutit dívat na Vinnetoua :)
triss triss 4.1.2010 21:23  15213
SadnessInEye [15212]: máma už má druhou, první exemplář se rozpadl používáním a já vážně uvažuju, že si ji pořídím
sadnessineye 4.1.2010 20:14  15212
TrissTak podle popisu vypadá vážně dobře (popis mě vůbec nevyděsil) a ještě je docela levná. Asi si koupím tuhle.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 20:01  15211
kvitko [15210]: Já především okopíruju mámin sešit, kam si ve svých matkovských počátcích napsala asi dvacet receptů na polévky, hlavní jídla a buchty a dodnes jsou to pro mě ty nejlepší:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.1.2010 20:00  15210
ankaAbys pak neskončila u kopírování receptů a tvorby vlastní kuchařky:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 19:55  15209
Scalex [15208]: Bohužel nemám při ruce, tak až na ni někde narazím. Ale zagooglila jsem a nemálo mě anotace pobavila
("Obšírné rejstříky umožňují snadnou a rychlou orientaci, a tak odpovídají potřebám současného denního života zaměstnaných lidí.) i vyděsila ("Více než 1 700 receptů od polévek až po zákusky: pokrmy z vajec, mléka, všech druhů masa, brambor, zeleniny, luštěnin, hub a těstovin, knedlíky a noky, moučníky kynuté, piškotové a smažené, dorty a cukrářské výrobky, nákypy, pudinky, krémy, zmrzliny a nápoje."
scalex Scalex 4.1.2010 19:50  15208
Anko, nejdřív si tu knížku někde prohlédni a pak "držkuj". 8^)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 19:45  15207
Já ale nechci vařit zdravě! Já chci používat smetanu, sádlo, máslo, cukr, sůl, ...
triss triss 4.1.2010 19:35  15206
SadnessInEye [15186]: Doporučuji "Vaříme chutně, zdravě, hospodárně" jedna z nejlepších kuchařek na základní recepty.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2010 18:56  15205
AnkaNo vidíš, tam jsou přesně ty recepty a popisy na základní jídla
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 18:54  15204
Foxka [15202]: Bratr je vyučený kuchař a byla to jejich učebnice, takže máme:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2010 18:41  15203
Kuchařka naší vesnice taky není špatná - vychází už mnoho desítek let znovu v reedicích, s obnměnami.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt