Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.1.2010 12:06  15236
KuchařkaNarazila jsem na hezkou a asi i zajímavou kuchařku. Nové vydání prvorepublikové kuchařky Zlatá úsporná kuchařka:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 12:06  15235
Tigo tak kilo - rohlíčky vanilkové i vídeňské, vodníčci, pracny čokokávové kuličky, ořechy a další druhy cukroví dostané.
Umíš z toho něco?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2010 12:02  15234
sirinNic jednoduššího není, buď šťávu vaříš tak dlouho, dokud nemá požadovanou konzistenci, je pak "silná jako noha od kulečníku" nebo propasíruješ pomocí pasírky. pak je víc zeleninová. Jde to i přes cedník ale to je vopruz a jde to blbě. Pasírku Fissler jsem viděl v Kice, obsahují ji i některé pokročilé mixery.
shelle Shelle - Good Service 5.1.2010 11:49  15233
kvitko [15232]: Tak zrovna to se chystam delat, i kdyz bez hlavic, tatka to jen zavrel a dal do sklepa.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.1.2010 11:42  15232
Našla jsem zajímavý recept na kysané zelí v malém množství, kdyby někoho zajímalo:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.1.2010 11:38  15231
Když já NEUMÍM zahušťovat. Můj poslední pokus s chlebem málem skončil katastrofou ;o(
Máma taky zahušťovala svíčkovou jen pasírováním, ale tohle tajemství mi nějak zapomněla předat ;o(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2010 11:10  15230
misulinaZahuštění pouze redukcí nebo pasírováním! K dochucení stačí trocha soli a pepře, zelenina a maso se už při dlouhém vaření o všechno další postarají! Já bych tedy ještě velmi doporučil použít na podlití skutečný vývar, ale věřím, že i z kostky po pár hodinách vaření udělá výborná omáčka.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2010 11:03  15229
Co je to "zbyle cukrovi" ?
misulina misulina 5.1.2010 11:02  15228
vinylDochucení nebo zahuštění čehokoliv. O vaření už jsem něco načetla, zatím vidím jen samou chválu, ale určitě v tom bude nějaké ale. Ale dávám mu šanci.. Jen prostě zatím u nás vede rychlá příprava jídla:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 10:36  15227
http://images.google.cz/imgres?imgurl=http://www.cafemarta.cz/files/svezenky.jpg&imgrefurl=http://www.cafemarta.cz/%3Fzakusky,12&usg=__oquJmcovkhIczKgxgHfwWhDjLlQ=&h=427&w=640&sz=297&hl=cs&start=1&tbnid=HvaYZ_x9WiQhyM:&tbnh=91&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dsv%25C4%259B%25C5%25BEenky%26gbv%3D2%26hl%3Dcs%26sa%3DG

Akorát koukám, že dole to má buchtu, ten mišmaš je na ní a pak krém a pak šlehačka.

No, kořalička (rum) osvěží - to neznáš? :-))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 10:33  15226
AnkaA znáš ty dortíky "svěženky"?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 10:32  15225
Stejně - vodníčci, pracny a vídeňský rohlíčky jsou teď nejlepší...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2010 10:32  15224
Royal [15223]: Nesměju se receptu, spíš tomu, že se této kombinaci říká svěženky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 10:31  15223
AnkaNo, takhle jednoduchý to asi nebude, proto se ptám. A možná, že ty svěženky jsou z něčeho jinýho než ze zbytků, jen si představuju nějakou takovou konzistenci.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2010 10:27  15222
staré vánoční cukroví + rum = svěženky
(lol)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt