Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 10:31  15270
Tak - říkejte si co chcete. Tuzemák z Božkova je dobrej. Do kafe, do čaje či na grog, s kolou či kofolou nebo do bowle či do jinejch směsnejch nápojů. Samotnej mi moc nechutná (bo umím lepší), ale i tak má svý příznivce. Ale kdybych měl pít grog z třtinovýho rumu, tak bych asi raději abstinoval.
Horší je to s tuzemáky jiných výrobců, to jsou opravdu sračky. Ještě tak Rum Hradní stráže (či jak se dnes jmenuje).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 08:55  15269
RoyalJde o to, že tuzemák není rum, ač jsme si na to označení za komančů zvykli. Ale na vaření ok.
ullicnik ullicnik 6.1.2010 08:42  15268
Royal No, Marco rozhodně v rozlišování rumu není sám, ani já bych se tuzemáku nedotkl ani hygienickou tyčí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2010 21:01  15266
Take jsem zacatecnik :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2010 20:54  15265
Já jsem začátečník jako hrom!
sadnessineye 5.1.2010 20:48  15264
Tak jsem si koupil "Vaříme zdravě, chutně a hospodárně". Kuchařka je spíše pro začátečníky. Popisuje vše od začátku. Jaké jsou druhy a způsoby úpravy masa, jak uvařit brambory. Dokonce je tu i recept na čaj. Samozřejmě jsou tu i složitější recepty, například na různé guláše, svíčkovou, knedlíky, dorty atd. Omáčky se zde zahušťují jíškou, moukou nebo žloutky (holandská). Kniha je velmi přehledná, každý recept obsahuje i dobu přípravy, dobu vaření, počet strávníků na daný recept. Je to prostě kvalitní kuchařka na základní česká jídla.

Ještě jsem si prohlížel tu "Sandtnerku". Nenašel jsem v ní žádné recepty na těstoviny. Ostatní jídla mi připadala docela složitá. Ani zpracování se mi moc nelíbilo. Recepty jsou napsány na stránce pod sebou i vedle sebe, trochu nezvyk. Začátečníkům bych rozhodně doporučil "Vaříme zdravě, chutně a hospodárně" (i když v tomhle klubu asi žádní začátečníci nejsou).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 19:25  15263
mrcosAha, nojo, Marcovi musíme pojmenovat rum podle RVHP EU, neb ten správný a jediný je kubánský, na což tady ovšem mimo Marca většinou sere pes.

Já si to představuju asi takhle: část drtě prosáklá rumem (a možná ještě něčím), část prosáklá kafem (a možná ještě něčím), z toho pak dvou či třívrstvý dortík. Jde mi o to, aby to byl dortík a ne kaše, ačkoliv chuťově by to jistě bylo jedno.
johnny10 5.1.2010 16:57  15261
co rikate na tohle?aso perfektně vyudíte i na balkoně, stačí dva květináče a starý vařič

vypada to zajimave
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.1.2010 16:53  15260
Drť cukroví spojenou máslem a bramborumem Marco jistě velmi ocení :)))
Ale jinak - pokud se nepletu, tak moje matinka používala drť dále nejedeného cukroví jako základ na jakousi roládu. Takže asi dosypat ořechy, (mouku? cukr?) dodat rum, máznout něčím dovnitř a zatočit. Vždycky to bylo smysluplné využití zbytků :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 16:52  15259
beruthielTy likviduju u nás já - ještě za tepla.
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 5.1.2010 16:50  15258
Marco to přeci jíst nemusí :). Nicméně, tchýně takhle likvidovala mírně připečené pracny.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 16:49  15257
MarcoTak zaměň máslo rumem...?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 16:48  15256
klupi No, právě z toho už jakoby méně chutného chci udělat něco opět jedlého. Suchýho vodníčka už tady nikdo neveme do huby.
marco Marco 5.1.2010 16:47  15255
"..cukroví rozdrtit, smíchat s máslem, udělat kuličky.."
Marco se otřásl
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 16:46  15254
Cova A jak už jsem psal - "dole to má buchtu".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt