Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 11:32  15284
kokosŽe se tak dělají je jedna věc a jak jsou označovány je věc druhá. Asi je to pro tebe těžké odlišit. Ale řaď si to pochopitelně kam chceš.
kokos kokos 6.1.2010 11:25  15283
vinyl [15280]: A jak myslíš, že se dělá 90% čských ,polských a jiných destilátů. Ale jenom rum se tak nemůže jmenovat. Ale je to zbytečná debata. Prostě to řadím do stejné kategorie jako žárovky, banány, balené koblihy a další euroblbosti.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 11:11  15282
Covabez těch chemických pachutí a hnilobného odéru to prostě bude něco jinýho, než tuzemák a pro většinu obvyklých použití se nebude hodit.
Jednou jsem zkoušel grog z balantýnky. Skoro ani pít se to nedalo. To už radši ze slivovice. Prostě asi naše "národní receptury" vyžadují specifické ingredience :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 11:09  15281
kokosJo, to je on. BUM!

Ale o ten tuzemák se myslím dokonce někdo soudil...? Jako teda, že tam nesmí bejt slovo rum vůbec použitý.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 11:06  15280
kokos: tak vezmeme líh a přidáme do toho tequilovou esenci a budem tomu říkat tequila, esenci vínovice a budem tomu říkat brandy, nebo když už v tom budem, proč ne rovnou Cognac, esence whisky a bude to whisky, asi bych tam dal trochu sladu, Malt Whisky se bude prodávat líp.

cova: pro tyhel český postupy jako grog a cukroví nebude třtinový rum tím pravým. Tam je právě potřeba ta "chemická pachuť a hnilobný odér"
cova 6.1.2010 10:49  15279
kvitkoMyslím, že naprosto bez problémů... Zkus a uvidíš, je mnohem lahodnější, bez těch chemických pachutí a hnilobného odéru.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.1.2010 10:45  15278
CovaA použítí key rumu? Grog, cukroví atd. - lze stejně? Ono hodně udělá právě ta příchuť tuzemáku co člověk zná:-)
kokos kokos 6.1.2010 10:43  15277
vinyl [15276]: A já tomu říkám předposranost úředníků. A navíc to byl Tuzemský rum.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 10:40  15276
RoyalAle já neříkám, že je špatnej a dobře vím, že u nás je rum prostě tuzemák. Jen rozumím tomu, že na společném trhu není možné aby se dva různé produkty označovali stejně.
cova 6.1.2010 10:39  15275
Pokud někdo nemůže bez rumu být, doporučoval bych připlatit pár korun a místo bramborovo-chemického sajrajtu zakoupit Key Rum (Stock), který je z třtinového rumu s karamelem a vanilkou...
kokos kokos 6.1.2010 10:37  15274
Royal [15270]: Bum Hradní gardy se to jmenuje a je z Jindřichova Hradce. A IMHO je ještě lepší než Božkov. A nejhorší na něm je, že ho nemůžu nide sehnat.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 10:33  15273
kvitkoVěřím ti to, ale experimentovat na sobě nebudu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 10:32  15272
vinylA hádej, co dostaneš z 99,9% v normální český hospodě, když si objednáš velkej rum :o))

BOŽKOV
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.1.2010 10:31  15271
Krom Božkova, tuzemák z Lidlu skončil v nějakým testu na prvních příčkách. A fakt není špatnej:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 10:31  15270
Tak - říkejte si co chcete. Tuzemák z Božkova je dobrej. Do kafe, do čaje či na grog, s kolou či kofolou nebo do bowle či do jinejch směsnejch nápojů. Samotnej mi moc nechutná (bo umím lepší), ale i tak má svý příznivce. Ale kdybych měl pít grog z třtinovýho rumu, tak bych asi raději abstinoval.
Horší je to s tuzemáky jiných výrobců, to jsou opravdu sračky. Ještě tak Rum Hradní stráže (či jak se dnes jmenuje).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt