Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 6.1.2010 12:02  15295
vinyl [15293]: Fakt jsi si jistý, že fernet se všude dělá stejně? Nepíšu Fernet Stock. Ale i ty jsi napsal fernet.
kokos kokos 6.1.2010 11:59  15294
Marco [15291]: Ale sakra chlape, já netvrdím, že nemá pravdu. Mně se nelíbí, že se vypíchlo něco (Tuzemský rum) a to ostatní tady zůstalo. A jen tak pro zajímavost. Když ten Tuzemský rum budeš vyrábět na Ukrajině tak ho sem jako Tuzemský rum můžeš dovézt. Prostě je to jen Euro výmysl. U žárovek už se úředník polepšil.
A přád nechápeš pointu. Ani Royal ani já jsme neřekli, že je něco lepší nebo horší (já bych si to netroufl, nepiju ani jednu z těchto komodit). Je to prostě jiné. A je to tak jiné, že i ten největší trotl to pozná.
Jen Vinyl by s tím měl zřejmě problém a tak se to musí přejmenovat.
Cova [15290]: Jestli to nebude tím, že Shelle je momentálně v Anglii.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 11:54  15293
marcoPřesně.

Mylsím že přejmenování fernetu nehrozí, to je všude hořký žaludeční likér :-) se stejným postupem výroby.
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 11:53  15292
Cova [15290]: Takze jak jsem si myslela.
marco Marco 6.1.2010 11:49  15291
kokos : je mi líto, ale vinyl má v tomto prostě pravdu. Ve chvíli kdy ony domácí postupy pro výrobu toho čemu říkáš "brandy" a "tequila" přestanou naplňovat obsah toho, jak je nápoj "brandy" a "tequila" definován, nebudou se již moci jmenovat "brandy" a "tequila" - i když Ty si jim jistě i nadála můžeš říkat jak chceš.
cova 6.1.2010 11:49  15290
ShelleKey rum je český a je k dostání ve všech možných superhypermega marketech, které znám (Kaufland, Tesco, Albert atd. atd.)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 11:46  15289
Cova [15286]: Key Rum tu nemaji, pokud se teda nepletu a je cesky.
marco Marco 6.1.2010 11:46  15288
kokos : pokud existuje mezinárodní úzus že "rum je něco v čem je třtinovej cukr" a šampaňský "je chlast z bobulí který rostou v oblasti Champagne" pak i kdyby 100% českých, polských a jiných produktů se dělalo jinak, nemají nárok na to říkat si rum nebo champagne a úpřímě nechápu, že to někdo nechápe.

Co se konkrétně Tuzemáku, rumu, bumu a podobnejch bramborovejch dobrot týče, jsem na tom jako ullicnik - rum chlastám převelice rád, ale tohohle bych se netknul.
Nicméně pokud někomu chutná bramborová kořka, ať jí chlastá - mě zase chutná Fernet Stock víc než Fernet Branca a bude mi taky šumák, pokud se bude muset časem přejmenovat na Tuzemáck Stock.
kokos kokos 6.1.2010 11:45  15287
vinyl [15284]: A pro tebe je těžké pochopit realitu. Jsou označované jako brandy, jako tequila, atd.
cova 6.1.2010 11:44  15286
ShelleAle to je velký rozdíl - klasický hnědý třtinový rum je bez aditiv a jeho barva je dosažena pouze zráním v dubových sudech. Key rum obsahuje navíc karamel a vanilku a chutí se velmi blíží "klasickému" rumu, je však bez pachutí a mnohem lahodnější. Doporučil bych zakoupit a vyzkoušet - 0,5l láhev za cca 150-170 Kč.
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 11:35  15285
Mam tu hnedy trtinovy rum a proste to chutna v cukrovi atd jinak :(

I ten blbej "rum" s dzusem je s tim divnej. Je to proste jina chut, jak rika vinyl.

Stejne jako moje recepty s nivou maji tady s tim jejich plisnakem (a to zkousim porad nove a nove) vyslednou chut proste jinou.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 11:32  15284
kokosŽe se tak dělají je jedna věc a jak jsou označovány je věc druhá. Asi je to pro tebe těžké odlišit. Ale řaď si to pochopitelně kam chceš.
kokos kokos 6.1.2010 11:25  15283
vinyl [15280]: A jak myslíš, že se dělá 90% čských ,polských a jiných destilátů. Ale jenom rum se tak nemůže jmenovat. Ale je to zbytečná debata. Prostě to řadím do stejné kategorie jako žárovky, banány, balené koblihy a další euroblbosti.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 11:11  15282
Covabez těch chemických pachutí a hnilobného odéru to prostě bude něco jinýho, než tuzemák a pro většinu obvyklých použití se nebude hodit.
Jednou jsem zkoušel grog z balantýnky. Skoro ani pít se to nedalo. To už radši ze slivovice. Prostě asi naše "národní receptury" vyžadují specifické ingredience :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 11:09  15281
kokosJo, to je on. BUM!

Ale o ten tuzemák se myslím dokonce někdo soudil...? Jako teda, že tam nesmí bejt slovo rum vůbec použitý.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt