Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 6.1.2010 12:08  15297
kokos : zkusím to tedy jinak - myslím že jádro pudla bude v tom, zda akceptuješ definici že rum=chlast v kterém je třtinový cukr.
Pokud ano, pak bys - imo - měl i akceptovat, že Tuzemák se nemůže jmenovat rum, protože tam taková ingredience není (i kdyby se předtím 100 let již takto - neprávem - jmenoval, ale až do této chvíle to nikomu nevadilo/nikdo na to neupozornil)

Pokud tuto definici neakceptuješ, chápu, že se nad faktem že se tuzemáku rum říkat nesmí můžeš pozastavovat - ale myslím že je to asi tak podobné, jako kdybych neakceptoval definici že briliant=třpitivé cosi vybroušené z diamantu - pak bych mohl náušnice s jakýmkoli třpitivým cosi prodávat pod názvem diamantové náučnice a rozčilovat se, proč si na mě sakra ta čoika zasedla.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 12:05  15296
kokosAle tobě to furt nedochází. Že to je jiné, poznáš až ve sklenici. Do té doby to vypadá jako třtinový rum, který zrál pár let ve dřevěném sudu. Pak to neznalý kupec otavře a zjistí, že to je něco jiného s výrobní cenou 10 kč na litr. To je ten důvod, proč se věci označují tak jak se označují. O tom co je horší nebo lepší jsem nemluvil, pouze o tom, že to je něco jiného, takže se to musí oficiálně označovat jinak.
kokos kokos 6.1.2010 12:02  15295
vinyl [15293]: Fakt jsi si jistý, že fernet se všude dělá stejně? Nepíšu Fernet Stock. Ale i ty jsi napsal fernet.
kokos kokos 6.1.2010 11:59  15294
Marco [15291]: Ale sakra chlape, já netvrdím, že nemá pravdu. Mně se nelíbí, že se vypíchlo něco (Tuzemský rum) a to ostatní tady zůstalo. A jen tak pro zajímavost. Když ten Tuzemský rum budeš vyrábět na Ukrajině tak ho sem jako Tuzemský rum můžeš dovézt. Prostě je to jen Euro výmysl. U žárovek už se úředník polepšil.
A přád nechápeš pointu. Ani Royal ani já jsme neřekli, že je něco lepší nebo horší (já bych si to netroufl, nepiju ani jednu z těchto komodit). Je to prostě jiné. A je to tak jiné, že i ten největší trotl to pozná.
Jen Vinyl by s tím měl zřejmě problém a tak se to musí přejmenovat.
Cova [15290]: Jestli to nebude tím, že Shelle je momentálně v Anglii.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 11:54  15293
marcoPřesně.

Mylsím že přejmenování fernetu nehrozí, to je všude hořký žaludeční likér :-) se stejným postupem výroby.
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 11:53  15292
Cova [15290]: Takze jak jsem si myslela.
marco Marco 6.1.2010 11:49  15291
kokos : je mi líto, ale vinyl má v tomto prostě pravdu. Ve chvíli kdy ony domácí postupy pro výrobu toho čemu říkáš "brandy" a "tequila" přestanou naplňovat obsah toho, jak je nápoj "brandy" a "tequila" definován, nebudou se již moci jmenovat "brandy" a "tequila" - i když Ty si jim jistě i nadála můžeš říkat jak chceš.
cova 6.1.2010 11:49  15290
ShelleKey rum je český a je k dostání ve všech možných superhypermega marketech, které znám (Kaufland, Tesco, Albert atd. atd.)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 11:46  15289
Cova [15286]: Key Rum tu nemaji, pokud se teda nepletu a je cesky.
marco Marco 6.1.2010 11:46  15288
kokos : pokud existuje mezinárodní úzus že "rum je něco v čem je třtinovej cukr" a šampaňský "je chlast z bobulí který rostou v oblasti Champagne" pak i kdyby 100% českých, polských a jiných produktů se dělalo jinak, nemají nárok na to říkat si rum nebo champagne a úpřímě nechápu, že to někdo nechápe.

Co se konkrétně Tuzemáku, rumu, bumu a podobnejch bramborovejch dobrot týče, jsem na tom jako ullicnik - rum chlastám převelice rád, ale tohohle bych se netknul.
Nicméně pokud někomu chutná bramborová kořka, ať jí chlastá - mě zase chutná Fernet Stock víc než Fernet Branca a bude mi taky šumák, pokud se bude muset časem přejmenovat na Tuzemáck Stock.
kokos kokos 6.1.2010 11:45  15287
vinyl [15284]: A pro tebe je těžké pochopit realitu. Jsou označované jako brandy, jako tequila, atd.
cova 6.1.2010 11:44  15286
ShelleAle to je velký rozdíl - klasický hnědý třtinový rum je bez aditiv a jeho barva je dosažena pouze zráním v dubových sudech. Key rum obsahuje navíc karamel a vanilku a chutí se velmi blíží "klasickému" rumu, je však bez pachutí a mnohem lahodnější. Doporučil bych zakoupit a vyzkoušet - 0,5l láhev za cca 150-170 Kč.
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 11:35  15285
Mam tu hnedy trtinovy rum a proste to chutna v cukrovi atd jinak :(

I ten blbej "rum" s dzusem je s tim divnej. Je to proste jina chut, jak rika vinyl.

Stejne jako moje recepty s nivou maji tady s tim jejich plisnakem (a to zkousim porad nove a nove) vyslednou chut proste jinou.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 11:32  15284
kokosŽe se tak dělají je jedna věc a jak jsou označovány je věc druhá. Asi je to pro tebe těžké odlišit. Ale řaď si to pochopitelně kam chceš.
kokos kokos 6.1.2010 11:25  15283
vinyl [15280]: A jak myslíš, že se dělá 90% čských ,polských a jiných destilátů. Ale jenom rum se tak nemůže jmenovat. Ale je to zbytečná debata. Prostě to řadím do stejné kategorie jako žárovky, banány, balené koblihy a další euroblbosti.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt