Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 6.1.2010 13:33  15309
"..a od te doby ji tam porad mame.."
to by se u nás doma stát nemohlo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:30  15308
Nebo marináda na foie gras 2:1 s bílým portským (toho 2), jestli je děláš.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:28  15307
ShelleBuď troška do paštiky, nebo na flambování, pozor na vlasy:-)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 13:27  15306
No, takze k tematu.

Kdyz se tu vzpomnela ta brandy, loni jsme ji koupili na Christmas pudding (mimochodem zbytecne) a od te doby ji tam porad mame. Rada bych se ji nejak kucharsky zbavila. Pit to spis nebudeme.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:24  15305
kokosA byl bys tak laskav a ukázal mi lihovinu od některé ze tvých známých likérek, která tuto označuje brandy a to přitom není vyrobeno z vína. Abysme věděli o čem mluvíš.
kokos kokos 6.1.2010 13:20  15304
vinyl [15301]: Ty jsi fakt totálně mimo. A ano mám přehled o některých likérkách u nás a nejsou to garážové firmy.. A není to na to policii. Není důvod. Tržnici tady vzpomínáš jen ty, asi to tam znáš.

TheGen [15302]: To nic to jen pan dokonalý.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:19  15303
genkokos pokaždé, když je mu dokázáno, že nemá pravdu, maličko změní téma, tak je to trochu složité :-)
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 6.1.2010 13:15  15302
Já už jsem se docela ztratil, o čem se teďka hádáte?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:08  15301
kokosVypadá to, že jsi expert na různý podivný alkohol prodávaný v tržnicích. Asi víš jak se dělá, chápu že ti to vadí. Mně je to u prdele, v tržnicích u čongů nenakupuju. Pokud to tak skutečně je, je to problém pro policii, ne pro úředníka. Argument "v tržnici u čonga mají "brandy" nebo "fernet" nevyrobený náležitým způsobem pro to, aby normální lidi v normálním obchodu nepoznali, co kupují je opravdu slabý.
kokos kokos 6.1.2010 12:58  15300
Marco [15297]: Akceptuji. A ano nevadí mi, když se to má jmenovat jinak. Vadí mi, že se různé brandy od podivných výrobců jmenuje brandy, když to brandy prostě není. A nikomu to nevadí. Když úředník měří metrem tak sakra stejným všem.

Marco [15299]:Vidíš tam to malé f na začátku. Tak u těch dvou co jsi vyjmenoval je velké F a tyto firmy ho tak i dělaj (a možná i jiné) Ale podívej se po krámech (obyčejných) a uzříš spoustu jiných (značku to má někde v rožku malým písmem) fernetů. A ty fakt nejsou dělány tak jak si mistr vinyl myslí. Ale přesně tak jak popsal - líh + tresť. Takže je to přesně ten rozdíl, jako mezi brambory a třtina.
marco Marco 6.1.2010 12:14  15299
"..Fakt jsi si jistý, že fernet se všude dělá stejně? Nepíšu Fernet Stock. Ale i ty jsi napsal fernet.."

Fernet Branca (italsky: Fernet) je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Byl vyvinut ze 40 bylin a aromatických rostlin. Obsahuje 42% alkoholu. Tento likér je pojmenován podle italského lékaře Ferneta, který jej vyvinul, jako žaludeční likér. Vyrábí jej podle tajného receptu firma Fratelli Branca Distillerie S. r. L. v Miláně

Fernet Stock je hořký bylinný likér, který patří k vůbec nejoblíbenějším značkám alkoholických nápojů v České republice[zdroj?]. Vyrábí se od roku 1927. Pro charakter nápoje je klíčových 14 bylin a zrání ve speciálních dubových kádích. Vyrábí se od roku 1927 ve Stocku Plzeň podle receptu italského podnikatele Lionella Stocka.

Možná by zde byl prostor pro soud kvůli jménu pana Ferneta - něco jako Bud a Budweisser - ale opravdu nevím jak je to s případnými patenty a mezinárodním právem - téměř jisté však je, že nejde o fatální rozdíl jako "tuzemák=brambory, rum=třtina" - ale o případný spor jestli zeměžluč nebo čimeřice...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 12:11  15298
kokosObecně je ten postup stejný, bylinky se louhují v alkoholu, takže pro hořký bylinný žaludeční likér se používá název fernet.
marco Marco 6.1.2010 12:08  15297
kokos : zkusím to tedy jinak - myslím že jádro pudla bude v tom, zda akceptuješ definici že rum=chlast v kterém je třtinový cukr.
Pokud ano, pak bys - imo - měl i akceptovat, že Tuzemák se nemůže jmenovat rum, protože tam taková ingredience není (i kdyby se předtím 100 let již takto - neprávem - jmenoval, ale až do této chvíle to nikomu nevadilo/nikdo na to neupozornil)

Pokud tuto definici neakceptuješ, chápu, že se nad faktem že se tuzemáku rum říkat nesmí můžeš pozastavovat - ale myslím že je to asi tak podobné, jako kdybych neakceptoval definici že briliant=třpitivé cosi vybroušené z diamantu - pak bych mohl náušnice s jakýmkoli třpitivým cosi prodávat pod názvem diamantové náučnice a rozčilovat se, proč si na mě sakra ta čoika zasedla.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 12:05  15296
kokosAle tobě to furt nedochází. Že to je jiné, poznáš až ve sklenici. Do té doby to vypadá jako třtinový rum, který zrál pár let ve dřevěném sudu. Pak to neznalý kupec otavře a zjistí, že to je něco jiného s výrobní cenou 10 kč na litr. To je ten důvod, proč se věci označují tak jak se označují. O tom co je horší nebo lepší jsem nemluvil, pouze o tom, že to je něco jiného, takže se to musí oficiálně označovat jinak.
kokos kokos 6.1.2010 12:02  15295
vinyl [15293]: Fakt jsi si jistý, že fernet se všude dělá stejně? Nepíšu Fernet Stock. Ale i ty jsi napsal fernet.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt