Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:45  15313
ShelleFlambování zkus, je to celkem sranda a přidá to celkem zajímavou chuť, jak steak, tak třeba stroganoff. Třtinový cukr si dej do čaje :-)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 13:44  15312
vinyl [15310]: Je to tahle . Takze ne poklad, ale ne ta uplen obyc.
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 13:42  15311
vinylTakove veci prave vubec nedelam :(

Marco, no, to same ten hnedy trtinovy rum :) A nebyt navstev, nemizi nam ani ta vina :) U nas mizi jen Pimms a pak Cider do jidla.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:41  15310
To bude nějaká levná, na vaření, taky ji mám, ta se moc pít nedá.
marco Marco 6.1.2010 13:33  15309
"..a od te doby ji tam porad mame.."
to by se u nás doma stát nemohlo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:30  15308
Nebo marináda na foie gras 2:1 s bílým portským (toho 2), jestli je děláš.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:28  15307
ShelleBuď troška do paštiky, nebo na flambování, pozor na vlasy:-)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 13:27  15306
No, takze k tematu.

Kdyz se tu vzpomnela ta brandy, loni jsme ji koupili na Christmas pudding (mimochodem zbytecne) a od te doby ji tam porad mame. Rada bych se ji nejak kucharsky zbavila. Pit to spis nebudeme.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:24  15305
kokosA byl bys tak laskav a ukázal mi lihovinu od některé ze tvých známých likérek, která tuto označuje brandy a to přitom není vyrobeno z vína. Abysme věděli o čem mluvíš.
kokos kokos 6.1.2010 13:20  15304
vinyl [15301]: Ty jsi fakt totálně mimo. A ano mám přehled o některých likérkách u nás a nejsou to garážové firmy.. A není to na to policii. Není důvod. Tržnici tady vzpomínáš jen ty, asi to tam znáš.

TheGen [15302]: To nic to jen pan dokonalý.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:19  15303
genkokos pokaždé, když je mu dokázáno, že nemá pravdu, maličko změní téma, tak je to trochu složité :-)
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 6.1.2010 13:15  15302
Já už jsem se docela ztratil, o čem se teďka hádáte?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:08  15301
kokosVypadá to, že jsi expert na různý podivný alkohol prodávaný v tržnicích. Asi víš jak se dělá, chápu že ti to vadí. Mně je to u prdele, v tržnicích u čongů nenakupuju. Pokud to tak skutečně je, je to problém pro policii, ne pro úředníka. Argument "v tržnici u čonga mají "brandy" nebo "fernet" nevyrobený náležitým způsobem pro to, aby normální lidi v normálním obchodu nepoznali, co kupují je opravdu slabý.
kokos kokos 6.1.2010 12:58  15300
Marco [15297]: Akceptuji. A ano nevadí mi, když se to má jmenovat jinak. Vadí mi, že se různé brandy od podivných výrobců jmenuje brandy, když to brandy prostě není. A nikomu to nevadí. Když úředník měří metrem tak sakra stejným všem.

Marco [15299]:Vidíš tam to malé f na začátku. Tak u těch dvou co jsi vyjmenoval je velké F a tyto firmy ho tak i dělaj (a možná i jiné) Ale podívej se po krámech (obyčejných) a uzříš spoustu jiných (značku to má někde v rožku malým písmem) fernetů. A ty fakt nejsou dělány tak jak si mistr vinyl myslí. Ale přesně tak jak popsal - líh + tresť. Takže je to přesně ten rozdíl, jako mezi brambory a třtina.
marco Marco 6.1.2010 12:14  15299
"..Fakt jsi si jistý, že fernet se všude dělá stejně? Nepíšu Fernet Stock. Ale i ty jsi napsal fernet.."

Fernet Branca (italsky: Fernet) je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Byl vyvinut ze 40 bylin a aromatických rostlin. Obsahuje 42% alkoholu. Tento likér je pojmenován podle italského lékaře Ferneta, který jej vyvinul, jako žaludeční likér. Vyrábí jej podle tajného receptu firma Fratelli Branca Distillerie S. r. L. v Miláně

Fernet Stock je hořký bylinný likér, který patří k vůbec nejoblíbenějším značkám alkoholických nápojů v České republice[zdroj?]. Vyrábí se od roku 1927. Pro charakter nápoje je klíčových 14 bylin a zrání ve speciálních dubových kádích. Vyrábí se od roku 1927 ve Stocku Plzeň podle receptu italského podnikatele Lionella Stocka.

Možná by zde byl prostor pro soud kvůli jménu pana Ferneta - něco jako Bud a Budweisser - ale opravdu nevím jak je to s případnými patenty a mezinárodním právem - téměř jisté však je, že nejde o fatální rozdíl jako "tuzemák=brambory, rum=třtina" - ale o případný spor jestli zeměžluč nebo čimeřice...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt