Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.1.2010 17:21  15326
ShelleTak u nás by vína nevydržela. Sníme o sklípku, ale asi by byl pořád prázdnej:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 17:16  15325
ShelleU mladý holky před vojnou je to omluvitelné.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 17:15  15324
MarcoNo, proti gustu žádnej dišputát. Já si teď jdu dát půllitr pytlíkovýho (fuj) pu-erhu s decákem tuzemskýho (fujfuj) rumu.
A třeba zrovna gin moc nemusím, já jsem na irskou. A dávám do ní podle potřeby větší či menší kousek ledu, protože prej stejně byla vymyšlená k tomu, aby se z ní dělal řezanej nápoj. (Ledu jen tolik, aby nevychladla moc. Studená kořka je ještě větší svinstvo než bramborová!)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 17:11  15323
Jako rumova sestra (bratr?) fakt nepiju grog, at uz z caje nebo kafe.
marco Marco 6.1.2010 17:08  15322
"..vy nemáte rádi grog, čaj s "rumem" nebo kafe s "rumem"? .."

krom martini (což je ale jen gentlemanský název pro panáka ginu kterým se nechá projít paprsek měsíce) již dlouhá léta nepiju nic s ničím, nemíchám.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 17:05  15321
Abych to tedy za sebe shrnul: Já docela dobře chápu, že RUM je něco jiného, než jsme tady léta pili z Božkova a že by se to tedy mělo jmenovat jinak. Ale připadalo by mi docela postačující, kdyby se to smělo jmenovat třeba TUZEMSKÝ RUM nebo TUZEMSKÝ BRAMBOROVÝ RUM. Čímž by snad byl tento náš "rum" odlišen od opravdového. Příklad: Může být "broskvová vodka"? Může - a každý ví, že to není stoličnaja.
Ale budiž - na "Tuzemák" si zvykáme a stejně tomu říkáme "rum", vlk je syt, ovečka nepoškozená.

Hmmm - lidi, vy, co se prý nedotknete tuzemáku - vy nemáte rádi grog, čaj s "rumem" nebo kafe s "rumem"? Nebo máte rádi nějaké varianty s třtinovým rumem? (Pro mě asi stejně nepochopitelné, jako grog z whisky.)
marco Marco 6.1.2010 15:45  15320
když už jsem u těch rumů, tak já naopak po dlouhaletém testování jsem od všech tmavých a uleželých postupně přešel k bílým a zjišťuji, že čím mladší, tím (pro mne) lepší.
Pokud možno ne z velkých fabrik ale takové ty pomalu "vesnické" s lahví co má nálepku jek udělanou doma z pijáku kdy flaška stojí dolar a míň - VELIKÁ paráda.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 6.1.2010 14:42  15319
Už ten název je pěknej :)))
cova 6.1.2010 14:25  15318
V rumech se zrovna moc neorientuju, Key Rum si vozím místo slivovice na hory, bílý rum piju jen v koktejlech (čistý mi nechutná), ale před svátky jsem dostal láhev Ron Matusalem Gran Reserva 15Y a musím říct, že pití je to skvělé...
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 6.1.2010 14:08  15317
Tak já se přidám : superrum původně dělaný pro anglické válečné loďstvo LAMB´S! Nemůžu ho už pár roků sehnat.... :(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 14:05  15316
když jsme u těch lihovin, velmi doporučuji tento Cognac

http://www.cognacforgeron.com/spip.php?page=rubrique_thelia&id_rubrique_thelia=1

Je možno objednat po webu, cena za dodání je sice 45EUR, ale při objednávce několik láhví se to jistě vyplatí, 45 EUR je totiž cena XO. Už jejich VSOP (29EUR) je vynikající, na hony vzdálený komerčním VSOP, které se pít nedají.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 6.1.2010 14:05  15315
vinylJá jsem flámování zkusil a je to fakt celkem sranda, až na tu chuť po ránu...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:52  15314
ShelleTak jestli není úplně blbá tak ji vypij, buď samotnou, nebo udělej míchaný drink.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 13:45  15313
ShelleFlambování zkus, je to celkem sranda a přidá to celkem zajímavou chuť, jak steak, tak třeba stroganoff. Třtinový cukr si dej do čaje :-)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2010 13:44  15312
vinyl [15310]: Je to tahle . Takze ne poklad, ale ne ta uplen obyc.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt