Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 7.1.2010 14:27  15340
IMHO stejně jako kompoty a marmelády. (želirovací cukr snad nemá nic co dělat s trvanlivostí-konzervační vlastnosti?)
ziggy 7.1.2010 14:05  15339
nemáte někdo tip, jak uvařené jídlo zakonzervovat aniž bych musela použít konzervanty?
vysvětlím - vařím prckovi zeleninové příkrmy a abych nemusela vařit každý den miniporci, tak si toho navařím víc a zamrazím. Po rozmražení je jídlo ale takové divné a radši bych mu ho jakoby konzervovala do skleniček (jako prodávají v obchodech). Netuším ale jako to udělat, aniž by se jídlo zkazilo.
Dělávám třeba marmelády, ale tam se dává želírovací cukr, aby to vydrželo žejo ..
Nějaký nápad? :)
ullicnik ullicnik 7.1.2010 13:17  15338
Royalco kdybys ho už konečně vyhodil ;-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.1.2010 12:08  15337
Tigo: nojo, sakra.
Phanny: až se tu zjevíš - mrkni prosím na mé předešlé posty týkající se zbylého vánočního cukroví.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.1.2010 11:55  15336
Spis jako bohapuste OT.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.1.2010 11:41  15335
... a měl jsem kamaráda, kterej už byl tak ožralej, že vypil popelník ale renonc neudělal a úplně přesně uměl hru spočítat.

(A chápu, že tento a minulý post nezasvěceným musí připadat jako bohapustý výmysl.)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.1.2010 11:38  15334
vinylKdo na uranu nedělal světa neužil. Tam jsme po litru rumu chodili ze šichty na pivo střízliví jak smrt.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2010 09:02  15333
ShelleV návaznosti na naší včerejší diskusi v Co právě jíte o přípravě ryby. Včera jsem viděl pořad s Gordonem, kde filet z pražmy připravuje tak, že na potravinovou folii nasype trošku soli, poklade pár lístků bazalky, položí na to filet stranou bez kůže a filet do folie zabalí a uvaří. Docela se mi to líbilo, určitě někdy zkusím.
gvi 7.1.2010 08:43  15332
vinyltak třeba dopoledne hráli mariáš a ten kdo vyhrál, skočil pro rum, kterej pili odpoledne;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2010 08:31  15331
RoyalHrát mariáš a pít při tom rum? To ten mariáš musel¨vypadat! :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2010 08:30  15330
Royal:Rum jsem pil za mlada, ale jednou se se jím tam střískal, že jsem ho pár let nemoh ani cítit. Do čaje si ho dneska vyjímečně dám. ale já vlastně neříkal, že se "nedotknete tuzemáku".

kvitko: je potřeba nakoupit tolik vína, abys to nestihla vypít, jinak sklípek ztrácí smysl :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.1.2010 01:13  15329
Když už jsme u rumu (čti tuzemák): U "nás" na uranu bylo kdysi pracoviště v terénu, maringotka. Přišel novopečený inženýr zaklepal a vstoupil do prouzený maringotky. Z kouře se ozvalo: "piješ rum?" - "Jo." - "Hraješ mariáš?" - jo - "Tak si sedni, seš přijatej!"
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 6.1.2010 20:12  15328
Grog ani jiné nápoje s naším rumem taky nepiju, ale do pečení mi přijde nenahraditelný - nějak si nedovedu představit, že bych najednou začala do perníku lít třeba amaretto.
cova 6.1.2010 17:35  15327
kvitkoSklípek bych taky moc rád, ale uskladnění vín jsem nakonec musel řešit nákupem lednice (vinotéky). Po půlroce provozování jsem maximálně spokojený a navíc mám vína doma po ruce...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.1.2010 17:21  15326
ShelleTak u nás by vína nevydržela. Sníme o sklípku, ale asi by byl pořád prázdnej:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt