Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 8.1.2010 08:29  15354
už to "uplácat z toho koule" mě děsí :-)
scalex Scalex 7.1.2010 23:49  15353
Veškerý nezkažený cukroví pomlít na masostrojku, nalít do toho rum (tuzemský, jaký ostatně jiný?), uplácat z toho koule, nechat je vychladit v lednici, zkonzumovat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.1.2010 22:36  15352
Ne, kafe s tuzemákem:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.1.2010 22:33  15351
Myslíš kafe s rumem? :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.1.2010 22:32  15350
Nebo do mrazáku. Na chuti to asi ztratí, ale kafe to srovná:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.1.2010 22:29  15349
RoyalProstě to vyhoďte - v zájmu vlastního zdraví.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.1.2010 22:28  15348
phannyTak to ti sice gratuluju, ale nepomohs mi, víš? :o))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2010 21:42  15347
RoyalNeznám zbylé cukroví, nemůžu sloužit :-)
kittyj 7.1.2010 17:46  15346
ziggyA nevadí, že sa tým poničí dosť vitamínov? Čo sa tohto týka, je asi lepšie mrazenie.
triss triss 7.1.2010 15:45  15345
ziggy [15343]: jestli je to z mrazáku "divné" zkus si zkontrolovat teplotu v mrazáku a hermetické uzavření nádobek s jídlem; obecně je totiž mražení nejšetrnější metodou konzervace; takže to máš nejspíš pomalu zmrzlé (nedostatečně nízká teplota v mrazáku) a tudíž dosti poškozené velkými krystaly vody vzniklými právě tím pomalým zmrznutím a načichlé od ostatních potravin (špatné uložení)
ty to chceš řešit termosterilací, předpokládám, že chceš řešit nekyselá jídla, tam je nutný větší tepelný zákrok, abys zabila všechny možné mrchy (není to špínou, ony tam prostě přirozeně jsou), takže si najdi někde postup na zavařování masa - teploty + časy, žádné chemikálie nejsou nutné, ale je třeba dodržet základní pravidla - vysterilované skleničky, nejlépe používat "horký rozliv", plus ještě zavařit jako ty okurky, obecně řečeno, je s tím strašného "sraní" a riziko zkažení takové nekyselé konzervy doma vyrobené dost vysoké a zdravotní riziko následně vysoké, pro malé dítě obzvláště

pokud bys chtěla vědět víc, ptej se, konzervace potravin je jedena z mých VŠ specializací
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 7.1.2010 15:43  15344
Pokud nezapomenu, tak ti doma mrknu do Kuchařky naší vesnice. Tam obvykle najdu úplně všechno. Zapomenu-li, kopni do mě v poště. :-)
ziggy 7.1.2010 15:28  15343
manka: já právě hledám nějakej postup z předminulýho století .. :))
už jsem tak jako našla, že by mělo stačit to uvařit, rozmixovat, naházet do lahviček a ty povařit v hrnci s vodou položený na pařáku .. ted jen zjištuju ten čas :)
no, snad mladýho neotrávim ..
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 7.1.2010 15:14  15342
ziggyTchýně odnepaměti ještě před masívním rozšířením mrazáků po vlastech českých, moravských i slezských pravidelně sterilovala maso z popraveného čuníka prostým podušením a zavařením, bez jakýchkoli konzervantů. Jen bych si někde být tebou nastudovala teplotu a čas, které je dobré dodržet, aby konzervace správně proběhla, je to určitě víc než např. u okurek. Tchýně se už bohužel nezeptám.
Marmelády se léta vařily z obyčejného cukru, vlily se do skleniček, nahoru se nasypal doprostřed nějaký chemický fujtajbl, dneska už určitě mnohokrát zakázaný, překrylo se to celofánem a zagumičkovalo. Vydrželo při správném postupu celou zimu, takže to neplesnivělo ani tam, kam určitě ten fujtajbl přímo "nedosáhl". Nepřeceňovala bych zbytečně všechny dnešní vymoženosti, jde to i bez nich a kolikrát i líp.
ziggy 7.1.2010 14:30  15341
já právě mám pocit že jo ..
zkusim to najít na netu, šlo mi o to jestli s tim někdo nemá zkušenost ..
ullicnik ullicnik 7.1.2010 14:27  15340
IMHO stejně jako kompoty a marmelády. (želirovací cukr snad nemá nic co dělat s trvanlivostí-konzervační vlastnosti?)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt