Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 11.1.2010 18:48  15377
lucia [15376]: myslíš osolenou okmínovanou povařenou vodu zajhuštěnou zásmažkou a rozkvedlaným vajíčkem?
lucia 11.1.2010 15:32  15376
kmínová polévkanevíte někdo, jak na Slovensku dělají kmínovou polévku? když jsem tam byla, tak jsem si jí v restauraci zamilovala a kdykoliv jí dělám doma, tak nechutná vůbec stejně, ani trochu :/
scalex Scalex 11.1.2010 15:06  15375
To jsi snad první člověk, co v pomalém hrnci něco připálil... nedělala jsi v tom ten guláš na 220? 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.1.2010 15:04  15374
misulinaPřipálil? Vždyť to má mít lehce přes 100. Co to je za značku?
misulina misulina 11.1.2010 14:52  15373
Tak jsem vyzkoušela pomalý hrnec.. Dostal šanci s hovězím gulášem a žemlovkou.. Obojí připálil. Takže ještě do třetice a jde do skříně:-(
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.1.2010 23:25  15372
gviže ono jde Royalovi prostě o to, jak chlastat ten rum, aby to nebylo moc poznat?

POTVORO UŽALOVANÁ!!!
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 9.1.2010 16:41  15371
DotazNemáte nějakej osvědčenej způsob jak co nejjednodušeji očistit ledvinky? Pro mě je to vždycky děsnej porod vykrájet všechny kanálky...
triss triss 8.1.2010 21:36  15370
ziggy [15367]: jo, clostridium botulinum je právě největší problém nekyselých konzerv
ziggy 8.1.2010 20:11  15369
mě jako nevadí to vařit .. spíš jsem chtěla zjistit jak by to šlo vymyslet .. třeba dost cestujem a to to pak musim kupovat ..
shelle Shelle - Good Service 8.1.2010 15:42  15368
ziggy [15367]: Ja si myslim, ze v ramci ZDRAVI ditete je opravdu bezpecnejsi, abys to sama nezavarovala. Tady nejde o tebe a tvoje nepohodli, ale o zdravi!

ziggy 8.1.2010 15:15  15367
Shelle: :-))
ještě mě zlomila teta, že se v takhle domácích zavařeninách objevuje botulin nebo jaký svinstvo .. to jako musim říct dost rozhodlo ..
shelle Shelle - Good Service 8.1.2010 15:13  15366
ziggy [15365]: Jj, takhle jsme ti to vsichni vymluvili, takze za to muzeme my, tys snahu mela :)
ziggy 8.1.2010 15:08  15365
manka: ano, je to tak pracné a riskantní, že od toho raději upustím. Ale za průzkum to rozhodně stálo, aspom nemám pocit, že jsem pro to neudělala všechno :)
díky všem za cenné rady
ullicnik ullicnik 8.1.2010 14:43  15364
a navíc se jedná o, v podstatě, jen několik pár měsíců, ne? Pak už bude jíst jiný porce a jiný jídlo....moc bych se s tim nezatěžoval.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 8.1.2010 14:20  15363
ziggyJak už jsi sama asi někde našla, tak konzervace masa a spol. je poměrně pracná záležitost, jak tu též psala i triss. Já našla konzervaci jen málo tepelně upraveného masa, která spočívala v cca dvouhodinovém zaváření, nejlépe nadvakrát, aby to byla jistota.
Osobně bych asi zamrazila nějaký základ a brambory nebo těstoviny k tomu dovařila pak čerstvé. Pro případ skutečně rychlého nakrmení bych měla připravenou nějakou zmrazitelnou variantu jídla, např. něco s rýží(?).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt