Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotrek 13.1.2010 22:24  15384
uwaga uwagaPro všechny, kteří považují slaninu za základ stravy a vyváženého jídelníčku.¨
V Hypernově mají slovenský "gazdovský špek" - v ošklivém perforovaném obalu, složení: maso, sůl, kmín.
Žádně konzervanty, žádná dochucovadla, žádná zahušťovadla. Jen čiročirá chuťová radost (ve formě studené i osmažené prosím pěkně) :-)
denise 13.1.2010 22:13  15383
Taky jsem jednou řešila co s lahví nepitelé Brandy. V létě jsem do ní naložila třešně - musí být se stopkou. Po cca 4 dnech se třešně nechají okapat a namáčejí se do rozehřáté čokolády. Třešně vypadaly překvapivě luxusně a i tak chutnaly. Zbylý alkohol jsem po zralé úvaze vylila. Na jaře to určitě zopakuju.
misulina misulina 12.1.2010 11:35  15382
vinylGuláš byl v pohodě, ale žemlovka se jíst nedala.. A po guláši měla i myčka problém:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.1.2010 10:50  15381
Jak se vaří na soutěži kuchařů :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.1.2010 08:32  15380
misulinaA bylo to znát v chuti? Já když dám hrnec na tři hodiny do trouby na 140, tak je taky na některých místech jakoby připálený. Není to ovšem na škodu a na chuť to nemá vliv.
misulina misulina 12.1.2010 07:19  15379
Je to Crock pot, ten menší.. Taky si říkám, že asi něco špatně, když všude píšou, že i maso na sucho se v tom dá dělat. Guláš byl dost "podlitý" ale v rozích se to prostě stejně přismahlo:-( U žemlovky bych to ještě chápala:)
nenufer 12.1.2010 00:51  15378
kmín = rasca, viac neporadím :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 11.1.2010 18:48  15377
lucia [15376]: myslíš osolenou okmínovanou povařenou vodu zajhuštěnou zásmažkou a rozkvedlaným vajíčkem?
lucia 11.1.2010 15:32  15376
kmínová polévkanevíte někdo, jak na Slovensku dělají kmínovou polévku? když jsem tam byla, tak jsem si jí v restauraci zamilovala a kdykoliv jí dělám doma, tak nechutná vůbec stejně, ani trochu :/
scalex Scalex 11.1.2010 15:06  15375
To jsi snad první člověk, co v pomalém hrnci něco připálil... nedělala jsi v tom ten guláš na 220? 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.1.2010 15:04  15374
misulinaPřipálil? Vždyť to má mít lehce přes 100. Co to je za značku?
misulina misulina 11.1.2010 14:52  15373
Tak jsem vyzkoušela pomalý hrnec.. Dostal šanci s hovězím gulášem a žemlovkou.. Obojí připálil. Takže ještě do třetice a jde do skříně:-(
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.1.2010 23:25  15372
gviže ono jde Royalovi prostě o to, jak chlastat ten rum, aby to nebylo moc poznat?

POTVORO UŽALOVANÁ!!!
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 9.1.2010 16:41  15371
DotazNemáte nějakej osvědčenej způsob jak co nejjednodušeji očistit ledvinky? Pro mě je to vždycky děsnej porod vykrájet všechny kanálky...
triss triss 8.1.2010 21:36  15370
ziggy [15367]: jo, clostridium botulinum je právě největší problém nekyselých konzerv

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt