Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.1.2010 20:09  15391
Můžu než doporučit - Váhalova slanina. Nebo u nás na náměstí taky kupuju "paprikový zbojnický bok" - taky výborný. Oboje pustí na pánvičce sádýlko :)
Anglická slanina je už několik let gumové vařené cosi bez chuti a zápachu.
shelle Shelle - Good Service 14.1.2010 00:47  15390
Je fakt, ze slanine jsem prisla na chut az v Anglii.
nenufer 13.1.2010 22:55  15389
V makre maju susenu slaninu (mozno je to prave ta gazdovska) od nejakeho vyrobcu zo slovenskeho Zahoria (dedinu si nepametam). Ale je fakt luxusna. Stoji okolo 160 Kc myslim.
marco Marco 13.1.2010 22:44  15388
njn, tahle byla z Alberta :-(
Netušil jsem že kus tlustýho vepřovýho který stejně budu opejkat na pánvi než na to hrách nebo fazole prdnu může bejt TAK hnusnej.
Zatím se mi to ještě nestalo.
A bohužel moje zásoba špeků co si vozím z Tyrolskejch alp už došla a do Mayerhofenu se chystám až příští měsíc, takže obě tyto informace vítám - děkuji.
ullicnik ullicnik 13.1.2010 22:40  15387
MarcoSestra ráda kupuje anglickou (dováženou z anglie) slaninu v Ang. obchode v ul. Jugoslávských Partizánu (smerem dolu, kousek pod křížením s ulicí Zelená). Asi nebude špatná.
marco Marco 13.1.2010 22:36  15386
gotrek : oh, děkuji a klaním se - posledně když jsem si dělal fazole na špeku nedala se ta "anglická slanina" skoro pozřít
ullicnik ullicnik 13.1.2010 22:31  15385
to zní jako by to nebylo ani z tohodle ani minulýho století...(tzn. zní to dobře)
gotrek 13.1.2010 22:24  15384
uwaga uwagaPro všechny, kteří považují slaninu za základ stravy a vyváženého jídelníčku.¨
V Hypernově mají slovenský "gazdovský špek" - v ošklivém perforovaném obalu, složení: maso, sůl, kmín.
Žádně konzervanty, žádná dochucovadla, žádná zahušťovadla. Jen čiročirá chuťová radost (ve formě studené i osmažené prosím pěkně) :-)
denise 13.1.2010 22:13  15383
Taky jsem jednou řešila co s lahví nepitelé Brandy. V létě jsem do ní naložila třešně - musí být se stopkou. Po cca 4 dnech se třešně nechají okapat a namáčejí se do rozehřáté čokolády. Třešně vypadaly překvapivě luxusně a i tak chutnaly. Zbylý alkohol jsem po zralé úvaze vylila. Na jaře to určitě zopakuju.
misulina misulina 12.1.2010 11:35  15382
vinylGuláš byl v pohodě, ale žemlovka se jíst nedala.. A po guláši měla i myčka problém:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.1.2010 10:50  15381
Jak se vaří na soutěži kuchařů :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.1.2010 08:32  15380
misulinaA bylo to znát v chuti? Já když dám hrnec na tři hodiny do trouby na 140, tak je taky na některých místech jakoby připálený. Není to ovšem na škodu a na chuť to nemá vliv.
misulina misulina 12.1.2010 07:19  15379
Je to Crock pot, ten menší.. Taky si říkám, že asi něco špatně, když všude píšou, že i maso na sucho se v tom dá dělat. Guláš byl dost "podlitý" ale v rozích se to prostě stejně přismahlo:-( U žemlovky bych to ještě chápala:)
nenufer 12.1.2010 00:51  15378
kmín = rasca, viac neporadím :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 11.1.2010 18:48  15377
lucia [15376]: myslíš osolenou okmínovanou povařenou vodu zajhuštěnou zásmažkou a rozkvedlaným vajíčkem?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt