Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.1.2010 22:00  15398
Chilli con carneDělávám podle tohoto receptu. Jestli je to pravé chilli con carne nevím, ale je to dobrý a lepší než v mnohých restauracích tvářících se po mexicku:-) Nedávám mletý maso, ale kousky třeba krůtího a taky dobrý.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 15.1.2010 21:28  15397
Googlit umím, ale nemáte někdo Vyzkoušený recept na chilli con carne?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.1.2010 22:28  15396
Makro jde mimo mě. To spíš ten Globus níže zmiňovaný má u mě větší šanci návštěvy:-)
nenufer 14.1.2010 22:13  15395
My sme ho kupili v Makre. Ksok nizsie som pisala ze stoji cca 160 Kc/kg ak si dobre spominam. Mozno sa da kupit aj niekde inde.
Na druhejs trane za slaninu silne pripominajucu susenu to je velmi prijemna cena. A fakt bola hodne masita.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.1.2010 21:58  15394
Ale tak příště bez obrázků bych prosila! Jak mám po tomhle pohledu spát? Slza ukápla...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.1.2010 21:56  15393
A lze Berto koupit v Čechách?
nenufer 14.1.2010 21:27  15392
Tak to ja by som doporucila Berto , specialne tento vyrobok:

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.1.2010 20:09  15391
Můžu než doporučit - Váhalova slanina. Nebo u nás na náměstí taky kupuju "paprikový zbojnický bok" - taky výborný. Oboje pustí na pánvičce sádýlko :)
Anglická slanina je už několik let gumové vařené cosi bez chuti a zápachu.
shelle Shelle - Good Service 14.1.2010 00:47  15390
Je fakt, ze slanine jsem prisla na chut az v Anglii.
nenufer 13.1.2010 22:55  15389
V makre maju susenu slaninu (mozno je to prave ta gazdovska) od nejakeho vyrobcu zo slovenskeho Zahoria (dedinu si nepametam). Ale je fakt luxusna. Stoji okolo 160 Kc myslim.
marco Marco 13.1.2010 22:44  15388
njn, tahle byla z Alberta :-(
Netušil jsem že kus tlustýho vepřovýho který stejně budu opejkat na pánvi než na to hrách nebo fazole prdnu může bejt TAK hnusnej.
Zatím se mi to ještě nestalo.
A bohužel moje zásoba špeků co si vozím z Tyrolskejch alp už došla a do Mayerhofenu se chystám až příští měsíc, takže obě tyto informace vítám - děkuji.
ullicnik ullicnik 13.1.2010 22:40  15387
MarcoSestra ráda kupuje anglickou (dováženou z anglie) slaninu v Ang. obchode v ul. Jugoslávských Partizánu (smerem dolu, kousek pod křížením s ulicí Zelená). Asi nebude špatná.
marco Marco 13.1.2010 22:36  15386
gotrek : oh, děkuji a klaním se - posledně když jsem si dělal fazole na špeku nedala se ta "anglická slanina" skoro pozřít
ullicnik ullicnik 13.1.2010 22:31  15385
to zní jako by to nebylo ani z tohodle ani minulýho století...(tzn. zní to dobře)
gotrek 13.1.2010 22:24  15384
uwaga uwagaPro všechny, kteří považují slaninu za základ stravy a vyváženého jídelníčku.¨
V Hypernově mají slovenský "gazdovský špek" - v ošklivém perforovaném obalu, složení: maso, sůl, kmín.
Žádně konzervanty, žádná dochucovadla, žádná zahušťovadla. Jen čiročirá chuťová radost (ve formě studené i osmažené prosím pěkně) :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt