Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cova 16.1.2010 18:58  15405
kvitkoTaky tak - ale s drobnými úpravami. Drceného kmínu dávám jen vrchovatou kávovou lžičku a mletého chilli rovněž mnohem méně. Ostrá jídla můžu kdykoli, ale s vrchovatou polévkovou lžící... co by se dělo ráno, raději nedomyslet...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.1.2010 18:34  15404
Burrito ale JE mexické jídlo. Populární hlavně ve státě Chiuahua. Jinak mexičané dělají fazole hlavně jako frijoles refritos - jakási tmavošedá fazolová kaše.
johnny10 16.1.2010 13:33  15403
to jo, akorat to nebalej takhle do tortily. vysledek je vesmes stejny.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.1.2010 13:22  15402
A něco na ten způsob nemaj? Vždyť se krměj taky fazolema, ne?:-)
johnny10 15.1.2010 23:15  15401
phannyto ani Burrito a jak je dobry :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.1.2010 22:32  15400
Pravé mexické chilli con carne neexistuje, tohle jídlo v Mexiku vůbec neznaj :-).
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 15.1.2010 22:32  15399
kvitko: jo, tenhle se mi z vygooglených líbí nejvíc. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.1.2010 22:00  15398
Chilli con carneDělávám podle tohoto receptu. Jestli je to pravé chilli con carne nevím, ale je to dobrý a lepší než v mnohých restauracích tvářících se po mexicku:-) Nedávám mletý maso, ale kousky třeba krůtího a taky dobrý.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 15.1.2010 21:28  15397
Googlit umím, ale nemáte někdo Vyzkoušený recept na chilli con carne?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.1.2010 22:28  15396
Makro jde mimo mě. To spíš ten Globus níže zmiňovaný má u mě větší šanci návštěvy:-)
nenufer 14.1.2010 22:13  15395
My sme ho kupili v Makre. Ksok nizsie som pisala ze stoji cca 160 Kc/kg ak si dobre spominam. Mozno sa da kupit aj niekde inde.
Na druhejs trane za slaninu silne pripominajucu susenu to je velmi prijemna cena. A fakt bola hodne masita.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.1.2010 21:58  15394
Ale tak příště bez obrázků bych prosila! Jak mám po tomhle pohledu spát? Slza ukápla...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.1.2010 21:56  15393
A lze Berto koupit v Čechách?
nenufer 14.1.2010 21:27  15392
Tak to ja by som doporucila Berto , specialne tento vyrobok:

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.1.2010 20:09  15391
Můžu než doporučit - Váhalova slanina. Nebo u nás na náměstí taky kupuju "paprikový zbojnický bok" - taky výborný. Oboje pustí na pánvičce sádýlko :)
Anglická slanina je už několik let gumové vařené cosi bez chuti a zápachu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt