Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.1.2010 12:11  15419
phannyTak pak leda výlet do libereckého Makra.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.1.2010 12:00  15418
vinyl [15417]: Tam maj lososa, různý okouny, pangase, tilapie a spousty jiných ryb, ale čertvého tuňáka měli jen před vánocema. Nejvíc mi tam chutná Okouník mořský, německy Rotbarsch
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.1.2010 11:43  15417
phanny: jj, čerstvý tuňák je základ, ale máš to kousek do Německa ne?

Shelle: Ty bylinky rozdrcený v hmoždíři to posunou ještě o level výš!
shelle Shelle - Good Service 25.1.2010 10:43  15416
vinyl [15414]: To prvni jako vypada bozsky..

A bagetka ve "zbytkovem" oleji mnam urcite, to obcas delam misticku malou s olivolejem, cesnekem a nejakou bylinkou a v tom pak namacet.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.1.2010 10:36  15415
vinyl [15414]: Zaujalo!!! Škoda že v mém okolí se tak špatně shání čerstvý tuňák.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.1.2010 10:23  15414
Včera jsme si udělali tuňákový večer: nejdřív podle Emanuella, pak tatarák s jarní cibulkou a koriandrem a na závěr jako steak. Všechny chody vynikající, ale podle Emanuela mě dostává asi nejvíc. Konečně jsme si totiž pořídili pořádný hmoždíř a takhle rozdrcené bylinky s olivovým olejem na tuňákovi jsou prostě fantastické. A když je tuňák sněden, tak vytřít bagetou bylinkový olivový olej z hmoždíže je rovněž chuťový zážitek.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.1.2010 21:31  15413
tekev Nemecku to meli i v Kauflandu
triss triss 20.1.2010 21:08  15412
Teketapa [15411]: tak zkus jiné brněnské tesco, jinde, než v Tescu jsem to neviděla
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 20.1.2010 20:35  15411
no, jsem z Brna, takže na Anděla to mám z ruky. :-)
triss triss 20.1.2010 20:24  15410
Teketapa [15409]: na Andělu v Tescu
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 20.1.2010 19:21  15409
Před několika týdny jsem v Tescu náhodou objevila a koupila kozí minibabybell. Úplně mě nadchl, ale od té doby ho nemůžu sehnat... nepotkáváte ho někdo někde?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.1.2010 09:34  15408
Chemie v jídleChemie v jídle
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.1.2010 23:01  15407
Co opravdu nikdo v Mexiku nezná, jsou Fajitas :-). Ale ono to asi bude tím, že Texas byl dříve v Mexiku, takže Tex/Mex je něc jiného než mexická kuchyně.
johnny10 16.1.2010 21:33  15406
phannytak jsem koukal na wiki a mas pravdu, ale zrejme to je jen vysada toho statu, kazdej mexican, ktereho jsem v USA potkal rikal, ze burrito je americky jidlo a v mexiku to vubec takhle nejedi. a ze jsem jich potkal hodne :-).
cova 16.1.2010 18:58  15405
kvitkoTaky tak - ale s drobnými úpravami. Drceného kmínu dávám jen vrchovatou kávovou lžičku a mletého chilli rovněž mnohem méně. Ostrá jídla můžu kdykoli, ale s vrchovatou polévkovou lžící... co by se dělo ráno, raději nedomyslet...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt