Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phoenix 1.2.2010 16:27  15464
makovecvidíš, že jsme se shodli:))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.2.2010 16:11  15463
divna smrduta zluta voda?

SODEXO!!!!
phoenix 1.2.2010 15:52  15462
kvitkojj, ono zpočátku to vonělo, pak přestalo.....:-/
phoenix 1.2.2010 15:51  15461
makovecže ti z hermouše vyteče divná smrdutá žlutá voda, místo krásného, voňavého a chutného obsahu.

Oni je totiž dostali den předem, a v létě, ve velkém horku, špatně uskladnili, byla zkažená celá várka.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.2.2010 15:49  15460
Já tam nechodila na jídlo, jen něco předávat do jednoho kanclu, docela často. No, voněla tam vždycky taková ta jídelňácká kaše z prášku a prostě vůně "školní" jídelny:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.2.2010 15:37  15459
jak u smazenyho hermouse poznas ze je proslej?
shelle Shelle - Good Service 1.2.2010 15:35  15458
Proto ta kase :)
phoenix 1.2.2010 15:33  15457
kvitkoano, přímo na úřadě, u czech pointu, je tam bufet a hned vedle jídelna. Nevím, kdy si tam chodila, protože po baráku zaručeně poznáš, když se ten den něco smaží, v přízemí a prvním patře na 100%.

Ono se to tam dost zhoršilo, nabrali učně a podle toho to vypadá, i když to zní jako předsudek - to, že je někdo učeň neznamená, že neumí vařit. Ale ono taky záleží, jaký dostaneš suroviny. A je fakt, že smažený hermelín byl téměř pokaždé, co jsem ho tam měla prošlý. Jednou jsem to vrátila 4x. Kolegyně našla v jídle drát, druhá zase měla zbytky uschlého jídla na talíři, i na příboru. Jenže, kam má člověk jít, když má pauzu 30 minut, a pokud dělá do 6ti, měl by mít teplý oběd. Takže to řeším tím, že si sama něco doma uvařím a vemu si do práce.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.2.2010 15:26  15456
Přímo na úřadě? Tam to vždycky vonělo po celým baráku bramborovou kaší, když jsem tam šla:-)
phoenix 1.2.2010 15:08  15455
makovecne-e, ale na Praze 7, na Městské části, zřejmě stejná firma:))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.2.2010 15:02  15454
phoenix se stravuje v sodexhu na andelu?.o)
phoenix 1.2.2010 13:11  15453
tak dneska byl oběd skutečně vypráskaný - v kantýně jsem si dala gratinovaný květák s bramborem. Člověk si řekne - na tom nelze snad nic zkazit. Opak je pravdou. Květák byl rozvařený(asi z důvodu, že zítra má být květáková polívka), bez chuti a brambory tvrdé. Že by prošlé mrazem?

Nakonec jsem si v kanceláři ohřála zelňačku, z domova, ale chystalo mě opět hořkosladké překvapení. Místo zelí našeho domácího, bylo použito kupované......:-(((((( Žádná chuť, výrazná nasládlost.

Takže chod tři byla domácí zelenina......aspoň že tohle vyšlo.

Uvažuju, že na tu naší kantýnu zavolám Pohlreicha, ten by to rovnou zavřel.
ullicnik ullicnik 1.2.2010 11:40  15452
a jéje, pardon
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2010 11:40  15451
Se nedivím, že to bylo lepší než sex, když má i bylinky s měkkým :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.2.2010 11:36  15450
Marjá - "bylinky".
(Omlouvám se, ale muselo to ven...)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt