Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.2.2010 13:13  15478
Já tu zelenou kejdu miluju ;o)
phoenix 2.2.2010 13:03  15477
AnkaDěkuju, ten válečkový znám , je listový, moc dobrý a ano, nedělá se z toho zelená kejda. Určitě to vyzkouším:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 2.2.2010 12:52  15476
Nejlepsi mrazenej mivaly pred lety ty auticka Family Frost. Jak je nesnasim, tak spenat od nich byl v podstate jediny, co se dal jist... ale jak je to ted, nevim :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.2.2010 12:33  15475
Čerstvej je čerstvej, ale kde ho má člověk shánět v zimě. Ale Bonduelle dělá nemletej mraženej v kostkách. Je teda dražší, ale žádná kyjda, stačí trochu pokrájet:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.2.2010 12:30  15474
PhoenixZákladem je tedy koupit dobrý špenát, protože ty mražené jsou většinou velmi sračkovité protlaky bez chuti. Všeobecně se mi osvědčily ty, které jsou lisované do válečků, zatím vždy z toho bylo poznat i jinak než barvou, že jde o špenát. Já osobně jsem přes pár pokusů došla k tomu, že to rozpustím na troše másla, osolím, očesnekuju a někdy mírně "omajoránkuju". Poslední dobou už občas ani nečesnekuju (ale to spíš kvůli tomu, že potřebuju nesmrdět, protože já jinak můžu česnek kdykoliv a kdekoliv). Žádná smetana, žádné vajíčko, žádné přetloukání chuti špenátu.
phoenix 2.2.2010 12:26  15473
Ankaz mraženého, čerstvý jsem ještě nezkoušela.
phoenix 2.2.2010 12:25  15472
mankaani ne, je krásně měkká, ne rozvařená, tím jak se dělala na sucho, bez vody, je velmi příjemná. Osobně nemám ráda tvrdou zeleninou, takže asi každý podle chuti. A nebyla v kalsické troubě, ale v elektrickém multifunkčním pekáči:))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.2.2010 12:18  15471
PhoenixNebyta hoďka a kus v troubě na poměrně měkkou brokolici příliš?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.2.2010 12:11  15470
Z čerstvého nebo mražený?
phoenix 2.2.2010 11:52  15469
má někdo nějaký dobrý recept, jak udělat špenát?
phoenix 2.2.2010 10:53  15468
je to skvělé i jako příloha k masu, a s bramborem to je taky lahůdka:)) Holky, dejte vědět, jak jste dopadly:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.2.2010 09:47  15467
Já si vlastně včera koupila brokolici. Asi ji zlikviduju podobným způsobem. Ale zapeču s bramborama.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 2.2.2010 09:05  15466
Hmmm, mnam, zni to dobre.
phoenix 2.2.2010 08:36  15465
tak včera jsem si udělala do práce gratinovanou brokolici, nebo zapečenou - dvě hlavy borkolice, nakrájet na menší hlavičky, naskládat do bylinkovým máslem vytřeného pekáčku, nahoru naskládat plátky šunky, zapnout pekáček, po cca 30-40 minutách zalít rozšlehaným vejcem se zakysanou smetanou(vejce jsem dala 4, smetanu jednu), a posypat sýrem, dopéct tak dalších 30 minut. Je to lahodné:))
phoenix 1.2.2010 16:27  15464
makovecvidíš, že jsme se shodli:))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt