Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phoenix 3.2.2010 12:03  15492
Dneska kolegyně donesla rýžové těstoviny s pórkem, vypadalo to víc než dobře, uvažuju, že si to uvařím na zítra.

Jeden pórek, nakrájí se na drobno, orestuje se na pánvičce, mezitím se uvaří rýžové těstoviny(nebo jakékoliv jiné těstoviny), kousek šunky/párku se pokrájí, hodí se to k pórku, a pak všechno smíchat dohromady. Dochutit vegetou. Rychlé, zdravé, dobré:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 09:17  15491
ŠpenátČerstvý španát se dá sehnat i v zimě. Rákoska ho mívá často, ale posledni dobou je nějaký hnusný, jakoby zatuchlý. Nejlepší je tzv baby špenát, mívají i těď v Bille nebo v Makru.

Při přípravě záleží, k čemu bude podáván. Ale příprava je vždycky rychlá, na ravioly třeba stačí jen chvílí nechat zavadnout na troše vody, pak trochu vyždímat,nakrájet a smíchat s osolenou a opepřenou ricottou a parmazánem. Česnek je dobré přidat, když se dělá špenát k jehněčímu. Trochu ho orestovat na pánvi, přidat špenát a nechat chvíli zavadnout, osolit a opepřit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2010 08:42  15490
Kvůli šťavelce mlíko? Já zas slyšela, že s mlíkem se uvolňujou do těla nějaký vitamíny nebo železo či co, který by se jinak neuvolnily:-) Teď jsem zase četla, že je dobrý přidávat i citron, aby se taktéž uvolnily .. kdo ví, dělám ho jak mi chutná a hotovo:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.2.2010 23:41  15489
Shelle [15488]: no vidíš, to je hezký a ani na ně nemusíme čekat :)
shelle Shelle - Good Service 2.2.2010 23:35  15488
Vanda [15487]: Ze spenat tepelne upraveny s mlekem je rakovinotvorny.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.2.2010 21:49  15487
v čerstvým to údajně nevadí - v nějakou tu škodlivější formu se mění tepelnou úpravou a tam by se měl přidat to mlíko - ale víš jak to je ;) třeba nám za nějaký čas zase řeknou, že je to všechno jinak
shelle Shelle - Good Service 2.2.2010 21:48  15486
Vanda [15484]: No tak to jsem uplne v pytli, protoze ten cerstvy jime skoro porad v salatu a bez mlika (prekvapive).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.2.2010 21:09  15485
Vanda [15484]: Ale tak víš co ... kolik toho špenátu normální člověk sní?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.2.2010 21:06  15484
smetanu nebo mlíko do špenátu přidávat - eliminuje to kyselinu šťavelovou, která není úplně nejlepší pro tělo (ukládá se nějak v kloubech nebo co)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.2.2010 15:41  15483
Scalex: nad čerstvej není, to je fakt lahůdka:-)
scalex Scalex 2.2.2010 15:33  15482
V Albertu jsem onehdá koupil špenát čerstvý a když jsem si ho upravil stejně jako si upravuju ten mražený (kvalitní smetana (nad 30 procent tuku), vajíčko, český česnek, sůl), tak mé chuťové papily radostně jásaly nad tou mnohem intenzivnější špenátovou chutí (smetana, česnek a vajíčko ji nepřerazily, ale krásně doplnily).
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.2.2010 14:49  15481
Dobrý špenát jse ondyno před časem koupila v Albertu pod značkou (překvapivě) Albert. Byl mražený dohromady, ale byl sekaný, nebyla to kejda. Takže vyjma Sirin :-) ho můžete testnout. Ani nebyl moc drahý, což mě udivilo asi nejvíc.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.2.2010 13:27  15480
AnkaAno, špenát vypadá jinak, ale já mám ráda tu zelenou kejdu.

Spíš mám dojem, že poslední dobou v hospodách tu zelenou hmotu hodně nastavují česnekem a to já moc nemusím. Mám ráda tu školní podobu ;)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.2.2010 13:15  15479
SirinJá to také vždycky tvrdila. Že vím, že je to šunt, ale že není nad "jídelnový" špenát. Jenže poslední dobou mám pocit, že "kvalita" tohoto šuntu šla výrazně dolů.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.2.2010 13:13  15478
Já tu zelenou kejdu miluju ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt