Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 16:46  15504
Speciální vegata? V každém případě: proč?
phoenix 3.2.2010 16:43  15503
vegetu ne, i když je to speciální bez glutamátů?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2010 15:06  15502
Pórek ok, vegeta a párek ne-e:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 13:42  15501
Pravda, to je třetí způsob jak tam rajčata dostat. Dávat tam kuře bez chuti již není třeba. :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.2.2010 13:29  15500
vinylAno, tak to dělám taky, dávám cherry rajčátky nakrájená na půlky a někdy ke slanině na drobno nakrájené kuřecí a zaliju trochou vína.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 13:19  15498
sirinMoje oblíbená kombinace je slanina, rajčata (buď oloupana a nakrájená na malé kousky nebo z nich udělané pyré) a rukola. Ale to by pak už bylo úplně jiné jídlo :-)

Vždy je ale potřeba vše dobře promíchat na pánvi ne jen hodit směs na těstoviny, posune to jídlo o třídu dál!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.2.2010 13:09  15497
Pojďme to uvařit úplně jinak a bude to fajn.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.2.2010 13:05  15496
Já bych ještě vyměnila pórek třeba za rukolu ;o)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.2.2010 13:05  15495
vinyl To už zní mnohem lépe ;)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 12:23  15494
Tyvole !Dochutit vegetou! Babica!!!

Místo párku slaninu a ochutí se pouze solí, pepřem a olivovým olejem. V pánvi, kde se restovalo se všechno pěkně promíchá a pak to bude nejen zdravé, ale i dobré. Nejlepší samozřejmě budou čerstvé těstoviny, čerstvě namletý pepř i sůl a extra panenský olivový olej. Pár stroužků parmazánu vše završí!
scalex Scalex 3.2.2010 12:17  15493
Dochutit vegetou. Zdravé. Hmmm... 
phoenix 3.2.2010 12:03  15492
Dneska kolegyně donesla rýžové těstoviny s pórkem, vypadalo to víc než dobře, uvažuju, že si to uvařím na zítra.

Jeden pórek, nakrájí se na drobno, orestuje se na pánvičce, mezitím se uvaří rýžové těstoviny(nebo jakékoliv jiné těstoviny), kousek šunky/párku se pokrájí, hodí se to k pórku, a pak všechno smíchat dohromady. Dochutit vegetou. Rychlé, zdravé, dobré:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 09:17  15491
ŠpenátČerstvý španát se dá sehnat i v zimě. Rákoska ho mívá často, ale posledni dobou je nějaký hnusný, jakoby zatuchlý. Nejlepší je tzv baby špenát, mívají i těď v Bille nebo v Makru.

Při přípravě záleží, k čemu bude podáván. Ale příprava je vždycky rychlá, na ravioly třeba stačí jen chvílí nechat zavadnout na troše vody, pak trochu vyždímat,nakrájet a smíchat s osolenou a opepřenou ricottou a parmazánem. Česnek je dobré přidat, když se dělá špenát k jehněčímu. Trochu ho orestovat na pánvi, přidat špenát a nechat chvíli zavadnout, osolit a opepřit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2010 08:42  15490
Kvůli šťavelce mlíko? Já zas slyšela, že s mlíkem se uvolňujou do těla nějaký vitamíny nebo železo či co, který by se jinak neuvolnily:-) Teď jsem zase četla, že je dobrý přidávat i citron, aby se taktéž uvolnily .. kdo ví, dělám ho jak mi chutná a hotovo:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.2.2010 23:41  15489
Shelle [15488]: no vidíš, to je hezký a ani na ně nemusíme čekat :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt