Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2010 20:16  15511
.. tu jsem měla, ale moc nepoužívala. Tyhle směsi mi moc nevoní, ani když jsou neškodný:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2010 20:15  15510
Solčanku lze koupit v nějakých biokrámech. Stejně tak "vegetu" bez soli:-)
nenufer 3.2.2010 19:11  15509
Mama v Bratislave kupuje Solčanku - ta je s mordkou soli a tiez bez aditiv :-)
scalex Scalex 3.2.2010 19:03  15508

Tak bezglutamátová v nouzi ano - je pravda, že když se řekne Vegeta, tak mi naskočí i klasická Podravka, ve které se glutamátem a barvivem nikdy nešetřilo.

Akorát je lepší kupovat si menší balení, protože je čerstvější a nevyčichlé - třeba tchyně si kupuje nějaké dvojkilové balení ("páč se to vyplatí a vyjde to levnějc"), které má pak v kuchyni na světle vystavené tři roky, takže to úplně vybledne, vyčichne a má to takovou pachuť stařiny. 

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.2.2010 18:28  15507
Wiki pravíVegeta je celosvětově prodávaná přísada do jídla. Tvoří ji směs koření a různých druhů zeleniny. V České republice je Vegeta vyráběna společností Vitana ve výrobním závodu ve Varnsdorfu. Vitana nabízí tři typy Vegety: Vegetu Original, Pikant a Bylinkovou. Vegety s příchutí (bylinková a pikant) jsou bez přidaného glutamátu a konzervačních látek.

Vegeta Original obsahuje: karotku, petržel, cibuli, pastinák, celer, libeček, česnek, cukr, přírodní zeleninové aroma, cukr, přírodní zeleninové aroma, jedlou sůl, látku zvýrazňující chuť a vůni.[1]

Vegeta Pikant obsahuje: papriku sladkou mletou 14 %, česnek sušený mletý, cibuli sušenou mletou, cukr, zázvor mletý, pepř černý mletý, pepř červený drcený, list petržele , chilli chipotle mleté 0,5 %, celer kořen sušený mletý a jedlou sůl.[2]

Vegeta Bylinková obsahuje: bazalku, oregáno, šalvěj, rozmarýn, česnek, cibuli, pastinák, papriku červenou, petrželovou nať, rajčata, celer, bobkový list, glukózu, jedlou sůl a barvivo riboflavin.[3]

Vegeta byla vytvořena v roce 1958 v laboratořích společnosti Podravka týmem profesorky Zlaty Bartl, pocházející z bosenského Sarajeva. Výrobek byl uveden na trh v Jugoslávii v roce 1959 pod názvem „Vegeta 40“ a záhy se stal velmi populárním. Tím i mnohonásobně vzrostla jeho výroba. Roku 1967 byla Vegeta 40 poprvé exportována do Maďarska a SSSR. V České republice je vlastníkem ochranné známky od roku 1969 společnost Vitana.[4]
phoenix 3.2.2010 18:09  15506
vinylmně nevadí, nepoužívám ji moc, jen na dochucení, když je to nutné.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 3.2.2010 17:05  15505
Co je vegeta?
Ja mam nejak zapamatovano,ze to je mix suseny zeleniny, tj.kdyz bude bez glutamatu,tak to muze byt pro polivky nekde na cundru a nemusi clovek pred tim stravit tydny susenim zeleniny.
??
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 16:46  15504
Speciální vegata? V každém případě: proč?
phoenix 3.2.2010 16:43  15503
vegetu ne, i když je to speciální bez glutamátů?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2010 15:06  15502
Pórek ok, vegeta a párek ne-e:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 13:42  15501
Pravda, to je třetí způsob jak tam rajčata dostat. Dávat tam kuře bez chuti již není třeba. :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.2.2010 13:29  15500
vinylAno, tak to dělám taky, dávám cherry rajčátky nakrájená na půlky a někdy ke slanině na drobno nakrájené kuřecí a zaliju trochou vína.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.2.2010 13:19  15498
sirinMoje oblíbená kombinace je slanina, rajčata (buď oloupana a nakrájená na malé kousky nebo z nich udělané pyré) a rukola. Ale to by pak už bylo úplně jiné jídlo :-)

Vždy je ale potřeba vše dobře promíchat na pánvi ne jen hodit směs na těstoviny, posune to jídlo o třídu dál!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.2.2010 13:09  15497
Pojďme to uvařit úplně jinak a bude to fajn.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.2.2010 13:05  15496
Já bych ještě vyměnila pórek třeba za rukolu ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt