Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.2.2010 21:15  15665
Že rozdíl mezi zemědělcem a biozemědělcem je v tom, že ten první hnojí chemií ve dne a ten druhý v noci, to určitě víte, že?:)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 23.2.2010 20:20  15664
Tak zrovna mlíko já jedině bio - nikoli kvůli tomu, že je bio, ale prostě proto, že mi na rozdíl od těch hnusnejch tekutejch latexů v tetrapaku fakt chutná.
shelle Shelle - Good Service 23.2.2010 19:51  15663
S biohovezim v CR mame spatne zkusenosti, ale vinim nasi hyper. Spatne to skladuji a trikrat bylo uplne zelene a smradlave.

V UK kupujeme vesinou biokure, coz stoji jako panenka, ne-li vic, ci hovezi. Kupujeme i biohovezi, nebo normalni, ale nejake drazsi. Kupuji tu i bio ovoce zeleninu obcas, ale to podle vzhledu, kdyz se mi normalni nezda. Nekdy vypada desne i to bio.

Cilene bio nekupuji, spis kdyz proste se mi z nabidky pozdava nejlepe pomerem cena/vzhled/zkusenost.

A u nas tedy ORGANIC :)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.2.2010 15:01  15662
Triss:tak pasterizace,nevim,jak se to jmenuje:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.2.2010 14:52  15661
Bio .. jak co, podle složení. Když něco obsahuje opravdu to, co obsahovat má, tak je to fajn. Např. bio puding v prášku s opravdovou vanilkou. Nebo hořčice, která je jenom ze semen a koření. Občas kozí sýr či jogurt. Mlíko bio nekupuju, ale berem občas z automatu.
triss triss 23.2.2010 14:42  15660
Mountbatten [15654]: do mlíka se žádné konzervatny nepoužívají, ani do nebio, konzervační zákrok je toliko tepelný
ullicnik ullicnik 23.2.2010 14:31  15659
už když jsem to psal, jsem věděl, že se minimálně jeden najde :-P :-))
marco Marco 23.2.2010 14:10  15658
ullicnik : efedrin je prima, ale v biu se hledá blbě.
phoenix 23.2.2010 14:08  15657
ullicnikurčitě, jen tam kde je jich mnoho vnímám jako špatně, to znamená celý obsah produktu je shrnut do ,,éček" a podstata, aneb o čem ten výrobek je či má být, je shrnut do nějakých 12% v rohu:)
ullicnik ullicnik 23.2.2010 14:04  15656
Aby mělo smysl koukat po Ečkach, je potřeba je znát, ne vče co je E, je špatně.
phoenix 23.2.2010 13:48  15655
ad bio - nejsem blázen, bio ovoce nebo zeleninu nekupuju, ale mám ráda třeba bio jogurty, nebo kozí jogurty/mléko. A když normální mléko, tak z automatu od zemědělců:) Spíše zdravou výživu než bio. Nebo sójové produkty, pravda koukám co má kolik éček a snažím se jich vyvarovat, ale v podstatě jsou ve všem. Občas si koupím bio koláč:)Mám ráda třeba špaldové nebo rýžové těstoviny a tak podobně. Kdyby měl člověk jíst veškeré bio výrobky, co jsou na našem trhu, asi by měl stále prázdnou peněženku:))
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.2.2010 13:30  15654
Ja trebas vim,ze biomliko nemuzu. Nepouzivaj konzervanty,ci co,takze nema trvanlivost a s mou spotrebou mlika je to zbytecny vyhozeni penez.
johnny10 23.2.2010 13:26  15653
vinyljo takhle. ja to krajim kdyztak pilkou na zelezo :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2010 13:24  15652
johnny: Myslel jsem případ, kdy zmrazíš velký kus, pak to trochu rozmrazíš, aby si ukrojil menší porci, a znova to zamrazíš. Pak je to hnusný.

Marco: Nezdá se mi, že by tu někdo takový byl. Jinak ale souhlas.
marco Marco 23.2.2010 13:18  15651
je úžasné, jak někdo té bio propagandě věří netolik, že přesvědčí sám sebe jak to FAKT funguje.
Připomíná mi to homeopatika :-P
Lidstvo je v tomto směru nevyčerpatelným zdrojem peněz.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt