Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.3.2010 15:08  15689
Za tři hodiny je měkká i hovězí oháňka :-)

S hovězím je u nás obecně ten problém, že je nevyzrálé. Mezi porážkou a hrncem uběhne prostě moc krátká doba a maso je pak tuhé.

Jak na to třeba tady:
http://www.recipetips.com/kitchen-tips/t--383/braising-beef.asp
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2010 15:05  15688
Tuhou svíčkovou péci pomaleji a déle. Zda už je zjistíme tak, že kousek ukrojíme a ochutnáme.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.3.2010 15:02  15687
Až půjde kolem Vanda, poradí vám vepřovou panenku.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.3.2010 15:02  15686
To jsem měla také, prý to mám nechat déle (dva dny).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.3.2010 15:01  15685
Jelena [15684]: nalozene bylo pres noc...
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.3.2010 15:01  15684
měla jsem podobný problém, teta radila nechat maso řádně odležet a hojně prošpikovat. Ale vzhledem k tomu, že svíčkovou nejím a dělám ji pouze v nouzi (když chci babče a mámě udělat opravdu radost), tak jsem to ještě nevyzkoušela :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.3.2010 14:59  15683
tak i druhy pokus o svickovou dopadl skvele, tedy omacka vynikajici... ale maso tuhe :-( a to to v te troube bylo asi tri hodiny - nejake tipy, jak pect maso, jak poznat, kdy je, atd?
alchymista 28.2.2010 06:20  15681
mě překvapujou jiný věci, ale je mi to egal
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.2.2010 20:24  15680
Anka [15679]: jen me prekvapuje, ze se Bushmills objevuje na domene skotska-whisky :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.2.2010 10:36  15679
Kamarádi nedají dopustilna "Bušmilse".
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 26.2.2010 20:13  15678
Koupil jsem si další whisky, tentokrát Talisker 10y.o. Úplně jiný pití než předchozí Glenlivet 12 y.o. Zatímco Glenlivet je velmi jemná a hřejivá whisky, Talisker je silná whisky malinko slané chuti s příchutí jódu (podle mého jazyka). Každopádně upíjí se moc dobře. Ještě mám Cardhu 12y, ale tu otevřu až po vypití Taliskeru...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.2.2010 09:01  15677
jj, ptal jsem se kde to je přímo Emanuella, protože to řeznictví je v pořadu prostě jak z jiného světa. Ale ještě jsem nezašel.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.2.2010 20:08  15676
Jo, pan Kšána. Myslím, že už jsem to tu (nebo někde na Lopu určitě) zmiňovala. Šéf tam maso nakupoval už předtím, než začal Emanuele a nemohl si to vynachválit. A je fakt, že klobásky atd. nosil božské.
mouser 25.2.2010 19:48  15675
MasoJeště jsem nevyzkoušela na vlasntí kůži, ale chystám se tak učinit velmi brzy...kamarádka objevila řeznictví kam chodí nakupovat Emanuele Ridi (z pořadu S italem v kuchyni). Jedná se o Řeznictví Kšána a syn, Patočkova 73, Praha. Prý má krásné a dobré maso, rád poradí a pokud si předem zavoláte je schpen sehnat a připravit takřka cokoliv.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.2.2010 19:32  15674
phanny [15670]: takovej spam žeru :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt