Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 3.3.2010 11:10  15740
Foxka, MarcoJeště řekněte, že jste chodili pro cukr do krámu z homolí a že když jste byli hodní, tak vám rodiče dali 30 haléřů k uzenáři na párek a uvěřím vám, že jste osobně znali Malého Bobše. :-))
(Jsem generace lahví s hliníkovými uzávěry, ale už v druhé třídě k nám dorazily i čtvrtlitrové sáčky s mlékem, kupovala jsem si je k sváče. :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.3.2010 10:37  15739
zblunce [15738]: pak tomu nerozumím... to musí změknout i podešev ;) Na to, jestli byl hrnec/pekáč přikrytý se snad ptát nemusím (to by ti z tý zeleniny nic nezbylo). Záhada.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.3.2010 09:57  15738
vinyl [15737]: bylo asi na 180... jinak ano
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.3.2010 09:33  15737
zblunceRozumím tomu správně, že jsi měla maso, předpokládám zadní, tři hodiny v hrnci, alespoň do půlky pod tekutinou a zeleninou a ten hrnec přikryt a v troubě tak na 150, a přesto to bylo tuhý?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.3.2010 09:22  15736
phanny [15721]: jojo, koupala... ale stejne to bylo tvrde :-(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.3.2010 00:30  15735
mléko se pasterizuje už od pradávna, v lahvích určitě bylo pasterizované, jen nebylo homogenizované - takže se u hrdla usazovala smetana. Jinak homogenizace se dělá prostým mixováním, nic jiného v tom není.

Marco [15727]: jo, tím jsme po sobě házeli ve škole :)
marco Marco 2.3.2010 22:22  15734
Foxka : jak již bylo praveno jinde, v této republice je pouze jedno město.
kokos kokos 2.3.2010 22:13  15733
Foxka [15726]: Já ti už nevím, ale myslím, že u nás bylo v lahvích nepasterované a po změně do pytlíku to začali pasterovat. Mám ještě na paměti jak otec nadával a z pytlíku nepil. Klidně to mohlo být jinde jinak.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.3.2010 22:12  15732
MarcoNejen u nás ve městě, i v Praze se kupovalo do bandasek, vím to z dětských knížek.
marco Marco 2.3.2010 22:10  15731
bandasky tak u Vás na vesnici - u nás ve MĚSTĚ lahvový :-P
Ale to plastový bylo prostě nejlepší.
jo, to v lahvích s aluminiovejma víčkama bylo taky prima - to co mělo víčka fialový tak pod nima se usazovala ta sraženína jak škralopu - a byla moc dobrá :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.3.2010 22:08  15729
Kupuju mlíko v automatu (Hatě u Berouna), je u něj napsáno "doporučujeme převařit". Upravuju z něj vařený věci, takže vlastně převařuju:-) Kakao, puding, koprovku a podobně, samotný mlíko jsem nepila ani nepamatuju. Ale tohle bych si pro jistotu převařila i na to pití:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.3.2010 21:57  15728
MarcoJsi holt mládě, no :-).
Moje dětství, to je mlíko v bandasce a v lahvích - s bílými nebo fialovými víčky (polo- a plnotučné). A ještě když jsem byla na střední, prodávalo se u nás půllitrový mlíko v lahvích - a já pak byla v šolku na koleji, když se pilo z pytlíků. Jiný kraj, jiný mrav - tedy obal :-).
marco Marco 2.3.2010 21:40  15727
pfff - já pamatuju tu bílou vodu v plastovejch pytlíkách, to bylo to pravý mlíko mýho dětství!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.3.2010 21:38  15726
kokos 15717Já pamatuju mlího v hliníkových "konvích", pro které jsem jako malá k nám do krámku chodívala s bandaskou. No a teď si pro ně můžu chodit k automatu :-).
A myslím, že to mléko v lahvích bylo pasterované a byl to právě pokrok proti tomu bandaskovému, že se nemuselo převařovat v takovém tom pískacím hrnci.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.3.2010 20:26  15725
kokos [15719] No, nevím, když si přinesu čerstvě nadojené mléko, tak mi v lednici 3 dny vydrží nekyslé. A to není ani pasterované. Dneska ráno jsem dopíjel nedělní.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt