Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 6.3.2010 09:16  15781
Sníh se dá vyšlehat i v ruce. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 09:09  15780
Ta poslední otázka nemá být otázka:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 09:09  15779
BublaninaDát tam mražené jahody ještě zmrzlé nebo je nechat roztát?

Máte někdo nějaký "zaručený", lety odzkoušený recept, který určitě vyjde? Takový, ve kterém není potřeba šlehat sníh, protože na to zatím nemám přístroj?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.3.2010 08:39  15778
Olej do vaření těstovin nedávám. Až pak:-)
shelle Shelle - Good Service 5.3.2010 19:45  15777
vinyl [15775]: Mne prijde matouci, ze kazdy pramen uvadi neco jineho. Nekdy davam, ale spis teda ne a pak mrskam do panve, jak rikas. Ale ja nedelam cerstve, takze o nejakem posunovani asi nemuze byt rec. I kdyz aspon kupuji nejake lepsi.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.3.2010 15:23  15776
No, ani jsem si nevšimla, že ho Emanuel nedává... já jsem olej do hrnce s těstovinama nenalila snad nikdy...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.3.2010 15:20  15775
Tristní vaření buranů asi vynechám.

Ale nudle mi připoměli jeden zajímavý poznatek, ke kterému jsem dospěl. Léta jsem při vaření těstovin automaticky přidával olivový olej. Zaujalo mě, že Emanuel ho tam nedává. Vyzkoušel jsem a vida, opravdu to není potřeba. Co ale potřeba je a co posune těstoviny vždy o level výš je, že se slijou a mrsknou k "omáčce" na pánev, pěkně se promíchají, aby se chutě dobře spojily a hned na stůl.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 5.3.2010 15:14  15774
souhlas,to bylo ble.

my taky kdysi delali s prateli vecere. Vzdy jeden varil,ostatni prisli a takhle jsme se vsichni prostridali a nakonec vyhodnotili anonymne nejlepsiho :-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.3.2010 15:12  15773
No ti vycpaní psi mě opravdu docela dostali... fuj.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.3.2010 14:57  15772
Prostřeno!Vaření je tam tristní, ale jinak tedy díky za tip, sranda veliká. Tolik buranů pohromadě a všichni v hlavní roli! Po prvním dílu nemohu nevzpomenout vycpané psy, domácí nudle a domácí nudle.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.3.2010 14:28  15771
Mně se líbí Dva v kravatě co běží na Paprice.

http://www.dvavkravate.cz/index.php

pěkná upotávka
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.3.2010 14:26  15770
To jsme s kamarádama taky jednou dělali, tedy se třema domácnostma. Jenže vždycky to dopadlo tak, že jsme vařili my a hostitelé zajistli jen víno. Ovšem vařit ve vlastní kuchyni je lepší a víno mám ve sklepě taky lepší. Takže jsme toho pak nechali :-)
cova 5.3.2010 14:15  15769
PhoenixStejná licence už docela dlouho běží na Markíze nebo JOJ (nejsem si úpně jistý). Párkrát jsem se díval, ale moc mě to nenadchlo - hodně záleží na výběru lidí, v zájmu vyšší sledovanosti jsou často nominována podivná individua (co jiného po reality show chtít...) a často to nebývá o vaření, zajímavých receptech a jejich hodnocení, ale o úklidu rozlitého alkoholu a skla po opileckých dohrách...
phoenix 5.3.2010 13:33  15768
Tigojako jo, oni včera byli poměrně škarohlídčtí, ale poté, co jídlo ochutnali, jejich názory se proměnily o 100%. A myslím, že byli překvapeni, že čekali bůček.:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.3.2010 13:32  15767
Mne prijde nesmysl, ze ho hodnoti "protihraci".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt