Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phat 6.3.2010 11:59  15788
ja davam zmrzle
scalex Scalex 6.3.2010 11:55  15787
Zmrclé ovoce na bublaninu rozmrazuju a trochu odvodňuju (ne že bych to vysloveně ždímal, ale prostě se snažím trochu vody vytlačit, aby to pak nebylo moc rozmáchané).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 11:14  15786
A jahody zmrzlé? Nebo rozmrzlé? Čerstvé ovoce nemám:(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 10:20  15785
Teketapa [15781]: Když máš čím:)Tigo [15782]: Výborně, přesně takový recept jsem potřebovala. Včetně toho, jak jsi hezky popsala teploty a časy, upozornila na prdopeč a tak.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 6.3.2010 09:48  15784
Já na to mám lidi. Když dělám bábovku a potřebuju sníh, vrazím misku spolubydlícímu. Na bábovku se vždycky těší víc než já a tak ani neremcá. :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.3.2010 09:17  15783
Teketapa [15781]: Da, ale je to opruz :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.3.2010 09:17  15782
Ja pouzivam tenhle recept:

Bublanina

300 g moučkového cukru + 5 vajec šlehat do pěny

přidat 300 g hrubé mouky, 1/8 rozpuštěného zchladlého másla a 1/2 prášku do pečiva, našlehat
(prášek do pečiva nejdřív smíchat s moukou, jinak vyšumí dřív, než se bude moučník péct!)

vlít do pekáčku, poházet ovocem (obaleným v hrubé mouce, aby nekleslo až na dno) a šup do trouby, péct na 180°-200°C cca 20-25 minut.


Vse se zvladne bez pristroju a zatim vzdycky hned zmizela :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 6.3.2010 09:16  15781
Sníh se dá vyšlehat i v ruce. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 09:09  15780
Ta poslední otázka nemá být otázka:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 09:09  15779
BublaninaDát tam mražené jahody ještě zmrzlé nebo je nechat roztát?

Máte někdo nějaký "zaručený", lety odzkoušený recept, který určitě vyjde? Takový, ve kterém není potřeba šlehat sníh, protože na to zatím nemám přístroj?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.3.2010 08:39  15778
Olej do vaření těstovin nedávám. Až pak:-)
shelle Shelle - Good Service 5.3.2010 19:45  15777
vinyl [15775]: Mne prijde matouci, ze kazdy pramen uvadi neco jineho. Nekdy davam, ale spis teda ne a pak mrskam do panve, jak rikas. Ale ja nedelam cerstve, takze o nejakem posunovani asi nemuze byt rec. I kdyz aspon kupuji nejake lepsi.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.3.2010 15:23  15776
No, ani jsem si nevšimla, že ho Emanuel nedává... já jsem olej do hrnce s těstovinama nenalila snad nikdy...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.3.2010 15:20  15775
Tristní vaření buranů asi vynechám.

Ale nudle mi připoměli jeden zajímavý poznatek, ke kterému jsem dospěl. Léta jsem při vaření těstovin automaticky přidával olivový olej. Zaujalo mě, že Emanuel ho tam nedává. Vyzkoušel jsem a vida, opravdu to není potřeba. Co ale potřeba je a co posune těstoviny vždy o level výš je, že se slijou a mrsknou k "omáčce" na pánev, pěkně se promíchají, aby se chutě dobře spojily a hned na stůl.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 5.3.2010 15:14  15774
souhlas,to bylo ble.

my taky kdysi delali s prateli vecere. Vzdy jeden varil,ostatni prisli a takhle jsme se vsichni prostridali a nakonec vyhodnotili anonymne nejlepsiho :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt