Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 6.3.2010 18:46  15799
no a nebo litý koláč s ovocem:
3 hrnky polohrubé mouky (klasický snídaňový hrnek)
1,5 hrnku krupicového cukru
2 vejce
půl prášku do pečiva
troška vanilkového cukru
půl hrnku oleje (nebo o kousínek víc než půl)
1 hrnek mléka

smíchat, nalít na vymazaný a vysypaný plech, poházet ovocem (pokud dávám mražené dávám zmrzlé)
péct cca 30 - 35 minut v troubě vyhřáté na 180
nenufer 6.3.2010 17:04  15798
frakiraje to o rychlosti :-) zamiesat a hned vyliat na plech a sup do trouby, nesmie sa to nechat stat
frakira 6.3.2010 16:28  15797
Nenuferpodla toho, co pises, tam ten prdopec davas az na koniec a nie zamiesany v muke.. to fakt funguje???
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 14:29  15796
Nenufer [15795]: Vzhledem k tomu, že nemám váhu, oceňuji:)
nenufer 6.3.2010 14:27  15795
Bublanina podla NenuZapnut trubu na cca 180.
Hrnek krystal cukru vymiesat s 3 vajciami.
Pridat :
a) 2 hrnky polohrubej muky a 1 hrnek mlieka nebo
b) 1 a 3/4 hrnka polohrubej muky a 1 slahacku
pridat prdopec, zamiesat, vyliat na plech. Poukladat na to ovocie a sup s tym do trouby na 25-30 min.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 13:23  15794
makovec [15791]: To je prostě želatinová buchta. Tu mám ráda. Ale já chci bublaninu:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.3.2010 12:54  15793
to už ale není bublanina:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 6.3.2010 12:53  15792
idealne cim min testa a vic ovoce, tim lip .o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 6.3.2010 12:53  15791
nejlepsi bublanina je nebublaninova... idealne si udelat korpus z piskotovyho testa a ten zkratka posypat ovocem s trosilinkou zelatiny a nechat zachladit
phat 6.3.2010 12:05  15790
Tato buchta je taky vyborna http://www.prima-recepty.cz/recept/34432-jogurtova-buchta/ ovoce pouzivam zmrazene tresne nebo maliny. A protoze nemam polohrubou ani hrubou mouku, tak pouzivam hrnek hladke a hrnek krupice a je taky super.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 12:01  15789
Scalex [15787]: To jsem si právě myslela, jestli to nebude moc vodnaté, když se to dá zmrzlé.
phat 6.3.2010 11:59  15788
ja davam zmrzle
scalex Scalex 6.3.2010 11:55  15787
Zmrclé ovoce na bublaninu rozmrazuju a trochu odvodňuju (ne že bych to vysloveně ždímal, ale prostě se snažím trochu vody vytlačit, aby to pak nebylo moc rozmáchané).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 11:14  15786
A jahody zmrzlé? Nebo rozmrzlé? Čerstvé ovoce nemám:(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 10:20  15785
Teketapa [15781]: Když máš čím:)Tigo [15782]: Výborně, přesně takový recept jsem potřebovala. Včetně toho, jak jsi hezky popsala teploty a časy, upozornila na prdopeč a tak.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt