Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.3.2010 23:10  15845
phannyTo bylo k patizonu, vím to jistě. Najdi se v archívu. S patizonem jsme se shodli tenkrát i dnes.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.3.2010 23:08  15844
Royal [15843]: Nene, tohle bylo k cuketě (té půlmetrové) a sojovému masu. Z patizonů já připravuji výhradně kompost, neboť z patizonu žádné jídlo neexistuje a připravit nelze :-).

Ale fazole můžu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.3.2010 23:02  15843
Antiluštěninasice nejsem, ale speciálně u fazolí si vždycky vzpomenu na phannyho a modifikuju jeho větu: Každý jídlo z fazolí je lepší bez fazolí (on to tehdy psal k patizónu).
renda Renda 10.3.2010 19:24  15842
Lusteninky mnam, za recept diky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.3.2010 19:19  15841
No co! Taky si ji schválně dělám v tejndu, abys netrpěl, ty antiluštěnino.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 10.3.2010 19:15  15840
...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.3.2010 19:13  15839
Nedá se nic zkazit, je to snadné a není v tom žádný háček. Neutíká, prostě fajn polifka. Vaří se kvůli fazolím dlouho, ale nepotřebuje k tomu lidskou asistenci:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.3.2010 19:12  15838
Chce to hlavně správné fazole. Červené a ty trochu větší, ne takové ty malé bročky.

Na 3 l polévky 1 hrnek fazolí. Já tedy o trošku víc:)
Fazole jsem namočila den předem.
Dále: mrkev, celer, kořenová petržel
Jíška: máslo, hl.mouka, cibule, červená paprika mletá
Sůl, půl masoxu (kdo má domácí vývar, tak samozřejmě lepčí:))

Dáme vařit fazole a kořenovou zeleninu, která je na velké kusy, aby se pak dala vyndat. Nesolit! Když jsou fazole měkké, přidáme jíšku a masox, dosolíme dle chuti a je hotovo.
Babička tam tu zeleninu nechávala, protože někteří si ji schválně nabírali. Pro mě je to fujky, tak jsem jen rozkrájela na kolečka kus té mrkve a vrátila ji tam, zbytek letěl do koše.

U nás se tahle polévka ještě dochucuje octem, ale to až na talíři, protože každý to má rád jinak kyselé.
renda Renda 10.3.2010 19:02  15837
A kde ze je ten recept? Sem s nim :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.3.2010 19:01  15836
Musím se pochlubit, ta fazolačka je naprosto k nerozeznání od té, kterou vařívala babička. Však je to také její recept:)
(Vařila jsem ji poprvé.)
nenufer 10.3.2010 18:45  15835
A nebudu ich mat v nejakom vecsom kvetinarstve?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.3.2010 17:04  15833
zblunceaha, tak v tom případě jsou dvě nedaleko kulaťáku. Jedna bio prodejna je na Dejvický, asi v půlce, druhá na čsl. armády asi 100 m od kulaťáku směrem do centra na levý straně. Ale jestli mají nakličovací misky...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.3.2010 16:50  15832
vinyl [15829]: diky, vim. Potrebuju do zitra sehnat naklicovaci misky...

kvitko [15828]: jestli to vsude bylo na me, tak nevim... obiham ruzna nakupni centra a zatim nic :-(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.3.2010 16:46  15831
Jdu vařit fazolačku. To zas bude zážitků:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.3.2010 16:31  15830
Tak to se radši ani zpětně nekoukej na začátek:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt