Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.3.2010 11:33  15863
Papiňák do mikrovlnky? Co si o tom mám myslet? Že nejen, že mi vybouchne papiňák, ale že vybouchne i s mikrovlnkou?:)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.3.2010 11:17  15862
Anka [15856]: mam ve skrini nepouzity papinak do mikrovlnky, chce pujcit? :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2010 11:13  15861
AnkaSolím až to jídlo, který s ním připravuju.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.3.2010 11:00  15860
Vývar na jídlo se solí až úplně na konci podle chuti?
Vývar na uskladnění se nesolí?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.3.2010 10:58  15859
CovaNa video se můžu podívat až doma, to bych teď zrovna po svém počítači chtěla příliš, je ve stádiu oživování:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2010 10:57  15858
Anka1) pak ti nezbývá než vařit na plotýnce, ale musíš dýl.
2) vařením bez poklice :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2010 10:56  15857
Jinak hovězí je prý nejlepší z oháňky, ale z té je lepší tohle:

http://www.chaine.cz/reciepes_detail.php?rid=10
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.3.2010 10:56  15856
vinylTo s tou troubou je dobrý fígl. Mám jen dva problémy:

1) Nemám papiňák. Zatím jsem fakt trochu omezeně vybavená:)
2) Nevím, jak se vývar redukuje.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2010 10:52  15855
Anka"zamrazit a používat ho místo masoxu"

Velká pochvala!!!

Nejdřív jsem se pokoušel udělat vývar dle různých osvědčených šéfkuchařů, kde se vaří mnoho hodin v hrnci na sporáku. Bylo to dost náročný, hodně se to redukovalo a výsledek byl sice výborný, ale za námahu nestál. Teď ho dělám normálně v papiňáku a spokojenost maximální. Hovězí nedělám, nejčastěji kachní, když oberu prsa z kostí, teď naposledy kuřecí, po naporcování zbyde kostí dost, nebo zvěřinový, když naporcuju srnku nebo divočáka. Dá se udělat i krevetový, po oloupání ktrevet. Postup je následující. Rozpálím troubu na vysokou taplotu a kosti na nejvyšší příčce opeču, vývar je pak silnější a má lepší chuť, na pekáč dám i přepůlenou cibuli. Všechno hodím do papiňáku, přidám nějakou kořenovou zeleninu, která je k dispozici, mrkev celer petržel. Pár zrníček pepře a nového koření. Dost vody, aby bylo vše zakryto.Zavřu a vařím 2 hodiny. Mrazím po 1/4 litru v zavázaných sáčkách. Následně je k dispozici pro libovolné úpravy, když chceš silný jak noha od kulečníku, tak ho zredukuješ.
cova 12.3.2010 10:50  15854
AnkaJedna z variant názorně třeba tady:
http://recepty.centrum.cz/recepty/polevky/masove-vyvary/2009/10/17/clanky/hovezi-vyvar-zakladni-recept/
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.3.2010 10:36  15853
Z čeho a jak přesně uvařit VÝBORNÝ hovězí vývar?

Pak by mě taky zajímalo, jak připravit takový vývar, abych si ho mohla po kouskách (jak velkých) zamrazit a používat ho místo masoxu. Tzn. aby byl faaaakt hodně silný.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.3.2010 23:14  15852
ShelleNo, pravidelně se asi používá v Maroku a Tunisu, ale to jsi číst asi nechtěla.
Jak jsem byl pravil - zatím jsem nenašel vážný důvod to používat.
Možná by kamarádka věděla proč ho chce? Nebo se jí jen líbil? (Taky jsem našel kdesi, že existují servírovací tadžiny, které jsou krásně zdobené. To by mohla být hezká dekorace na stůl.)
shelle Shelle - Good Service 11.3.2010 20:27  15851
Zajimave, muj tatka naopak kupuje mamce "jsem ti koupil" a tim maskuje, co si poridil.

Jinak hrnec jsem chtela pro kamaradku, protoze o nem premyslela. Ale zajima me vic zkusensoti a nekdo, kdo ho pouziva pravidelne.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.3.2010 09:52  15850
ShelleNo, to bude asi ten pro dva. A jak povídám, já mám raději pánve. (A konečně jsem se dokopal k tomu, že jsem si koupil taky malou 20 cm pánvičku - tak na cibulku, tři míchaná vajíčka či podobně :o))
Píšu "si" ale žena na pánvích smí taky dělat - však je na rozdíl ode mě kuchařka :o))
shelle Shelle - Good Service 11.3.2010 09:32  15849
Royal [15848]: Tak ho mas proste malej. Maji bud pro dva nebo pro 4-6.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt