Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 13.3.2010 22:35  15878
Ale s koprem si tu kupujeme nejake slede nebo co a to je vyborne a urcite syrove.
shelle Shelle - Good Service 13.3.2010 22:34  15877
phanny [15876]: Jeee, tak to ne. Ale co tunak v konzerve, jak je to zpracovane?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.3.2010 22:31  15876
takový ten skandinávský losos s koprem. Já jen že je to obojí úplně syrové :).
shelle Shelle - Good Service 13.3.2010 22:27  15875
phanny [15874]: Gravlax netusim co je. A parmskou jo, kdyz se mi poda nekde.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.3.2010 22:24  15874
Shelle [15873]: Co takhle gravlax nebo parmská šunka? Taky nejíš?
shelle Shelle - Good Service 13.3.2010 22:16  15873
phanny [15872]: Sushi chutna, ale to si kupuji, to nedelam, teda myslim to prave sushi. On Emanuel tomuhle rika take sushi. Ale mam tu fobii ze syroveho masa :) Na sushi je to vzdy kousicek.

Ale tak nejaky ten tatarak nebo carpaccio bych zkusila rada nekdy, z ryby.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.3.2010 22:13  15872
Shelle [15871]: sushi nechutná, nebo se bojíš? Pokud to druhé, tak doporučím sushi s okurkou, IMHO lepší než s rybou. Nebo s omeletou. Kruci, teď jsem na to dostal takovou chuť...
shelle Shelle - Good Service 13.3.2010 21:24  15871
Phanny/vinyle ten tunak od Emanuela je naprosto famozni. Dnes jsem se uz bala mene a byl vsechen pekne syrovy jak ve videu. Se mozna casem odvazim i na neco uplne syroveho, krome sushi.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.3.2010 21:21  15870
Zkusil bych místo toho dát čekanku. Případně vypěstovat, najdeš na zahradě začínající pampelišku a přiklopíš ji květináčem.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.3.2010 21:17  15869
zeptej se Babicy (sorry, jsem si nemohla pomoct) ;)
nikiko 12.3.2010 20:42  15868
DotazAhoj,
tak jsem se po čase vrhla zase na novou kuchyni (francouzskou) a hned jsem narazila na potíž. Nevíte někdo, jestli se dají něčím nahradit pampeliškové puky?
shelle Shelle - Good Service 12.3.2010 19:55  15867
AnkoTak ti preji, at ho pak pouzivas, ja takhle driv vzdy zamrazila a skoro nikdy nepouzila. Muzes ho zamrazit v leditkach a mit kostky. Ja se na to take ted chystam.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.3.2010 14:22  15866
Anka [15856]: Taky jsem bez papiňáku.o))) Ale nějaký mám slíbený... jen se musím připomenout.o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.3.2010 12:33  15865
Anka [15863]: tenhle :-)))
nenufer 12.3.2010 11:59  15864
Tak asi mam vyhodu ze smrad v baraku pri vyrobe vyvaru neriesim. Proste hodim 50l hrniec u grilu na sporak a ncham to pomalicky bublat. vyvar sa zleje a pripadne doredukuje aby sa zmestil do malych pytlickov a nezaberal moc miesta (idealne sa vyleje do hlbokeho plechu vylozeneho papierom a po ochladnuti rozkraja na kocky - nezalepi sa do mikrotenaku).
Kosti vytaham klestami a vecsinu vyhadzem, zo zbytku ktory neni osoleny spravim pytlicky pre psa (maso je tak aj tak rozpadnute spolu s chrupavkami na jednu homogennu masu :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt