Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.3.2010 14:29  15920
johnnyKachna se dělí na čtvrtky, takže jste se trochu upejpali :-)
johnny10 15.3.2010 14:28  15919
Royalprotoze je dobra:-)

jinak ja jsem asi predpojaty, protoze osobne nesnasim tyhle akce "kde se hodne zere". a to uz od detstvi, kdy se jezdilo o vikendu k babickam, kde jsme se vzdy nacpali jak prasata a pak to cely vecer vydychavali. prijde mi, ze kolikrat to lidi delaji prave v takovem mnozstvi, ze snad cilene chteji dotycnou partu uzrat k smrti. pak je akorat kazdy unaveny, nacpany a sel by nejradsi spat..takze moje rady pro zblunce asi nebudou :-)
marco Marco 15.3.2010 14:28  15918
lol - jo, to je něco jako "sem se nažral bůčku, ale zase sem se nepřežíral, držim línii" :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:26  15917
15915Tak proč jíte kachnu? Jezte salát.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:25  15916
johnny10Na klubové mejdany počítáme tak 400g hmoty na osobu mimo chleba. Je pravda, že tam hodně lidí strašně žere. :o))
johnny10 15.3.2010 14:25  15915
Ankaspis si vsichni drzime jarni linii ;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.3.2010 14:23  15914
johnny10Ovšem to jste slaboši:)
johnny10 15.3.2010 14:17  15913
bud teda absolutne nemam pojem, jak varit pro vice lidi, anebo vy strasne zerete :-). my meli ted v nedeli kachnu (1,8 kg mrazena) a ja, mamka a segra jsme k obedu snedli presne polovinu...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:14  15911
A míchat, až do rána, v chladu!!!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:12  15910
Pro šedesát lidí tak 18 - 20 kg masa asi. Pokud to má být jediné jídlo.

Dělali jsme koncem roku 17kg zvěřiny pro čtyřicet lidí a tak asi patnáct porcí zbylo na druhý den. Ovšem bylo i jiné jídlo, studené mísy.
johnny10 15.3.2010 14:08  15909
Marcona hloupou otazku, hloupa odpoved :-).

bez jasne specifikace se da predpokladat ten pripad, co jsem psal ja - tedy osazenstvo pul na pul a zadne zbytky. a na to by opravdu melo 200g masa (uz pripraveneho)/ osoba stacit.
marco Marco 15.3.2010 14:06  15908
johnny10 : aha.. takže odpověď na původní zblunce(ninu?) otázku zní asi takto :

kolik kg masa mam pocita na gulas pro cca 60 lidi?
12 až 26 kilo by melo stacit

Být v pozici tazatele, byl bych rád, že jsem se to dozvěděl :-P
johnny10 15.3.2010 13:56  15907
marcojestli tam bude polovina zenskych, tak tech prumernych 200 gramu na osobu imho staci. pokud se to dela pro bandu drevorubcu a ma zbyt na druhy den, pak staci proste vynasobit nejakym vhodnym koeficientem. v tomto pripade navrhuji k = 2,2 :-)
marco Marco 15.3.2010 13:54  15906
Teke : zkoušeli jsme... vždycky se sežralo i všechno "víc"
Ano, asi to bylo málo "víc" ale větší kastrol už nemáme (je fakt že naše kuchyně je vybavená myslím že dvěma, nejsme právě etalon kuchařské rodikny :-P )
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 15.3.2010 13:48  15905
Marco, musíte ho vařit víc. Když vaří mami guáš, je ho tak na 3 dny. :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt