Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:38  15928
vinylAno, u nás když grilovačka, tak se taky žere dokud je. 400g masa na osobu - víc ani mrť. Leda výjimečně (čti pokaždé) špíček na zobání mezi masem. :o))
marco Marco 15.3.2010 14:37  15927
vinyl : "..To je taková česká specialita se hodně nažrat.."
na základě rozhovorů s přáteli ze států Tě mohu ubezpečit, že to není naše česká specialita.
a na základě vlastních zkušeností jak vypadá opravdová rodinná žranice ve Skandinávii si dovolím tvrdit, že ani tak provaření amíci nejsou nějakou výjmkou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:34  15926
johnny10No, tak naše mejdany jsou dělané ve stylu, že má být všeho dost. Druhý den se to dá dožrat (tzv. "dožerná") ale blbý je, když o půlnoci nejsou ani chipsy. A je to asi něco jiného, než víkendy u babiček. Tady jídlo leží na stole a jez co chceš. Na větší oslavy je gulášek, jinak studené mísy, bůček, uzené, klobásy. A spousty čerstvé zeleniny.
marco Marco 15.3.2010 14:34  15925
upss... úžasné, piluju své překlepy do dokonalosti :
pan kádivka = pak nádivka...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.3.2010 14:33  15924
johnnyTo je taková česká specialita se hodně nažrat, tedy spíš přežrat. Znám lidi, co chodí jen do restaurací, kde dávají velký porce. My jsme grilovačky trochu modifikovali a děláme jen tři chody, každý jiný pochopitelně. Ne hora masa a žere se dokud je.
marco Marco 15.3.2010 14:33  15923
"..ale hovno, neni dulezite ani tak co jis .."
imo blbost, empiricky prověřená, ale nehodlám se o tom přít.
marco Marco 15.3.2010 14:32  15922
johnny10 15919 : ANO!!

proto dodnes tak rád jezdím k babičce na husu (vždycky upeče dvě, do pekáče ještě pořádný kus vepřového, pan kádivka, knedlíčková polívka a na začíátek chlebíčky s bramborovym salátem)
Ano, a když to skončí, odhekám se vedle do obýváku a tupě přepínám programy, hlava odkrvená...
Povětšinou tam tak na hoďku usnu.
Mám tyhle neděle MOC rád.
johnny10 15.3.2010 14:30  15921
Marcoale hovno, neni dulezite ani tak co jis (ma to sve hranice samozrejme), ale kolik toho jis, kdy to jis, a zda se do toho radne hybes. ale to uz jsme OT...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.3.2010 14:29  15920
johnnyKachna se dělí na čtvrtky, takže jste se trochu upejpali :-)
johnny10 15.3.2010 14:28  15919
Royalprotoze je dobra:-)

jinak ja jsem asi predpojaty, protoze osobne nesnasim tyhle akce "kde se hodne zere". a to uz od detstvi, kdy se jezdilo o vikendu k babickam, kde jsme se vzdy nacpali jak prasata a pak to cely vecer vydychavali. prijde mi, ze kolikrat to lidi delaji prave v takovem mnozstvi, ze snad cilene chteji dotycnou partu uzrat k smrti. pak je akorat kazdy unaveny, nacpany a sel by nejradsi spat..takze moje rady pro zblunce asi nebudou :-)
marco Marco 15.3.2010 14:28  15918
lol - jo, to je něco jako "sem se nažral bůčku, ale zase sem se nepřežíral, držim línii" :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:26  15917
15915Tak proč jíte kachnu? Jezte salát.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:25  15916
johnny10Na klubové mejdany počítáme tak 400g hmoty na osobu mimo chleba. Je pravda, že tam hodně lidí strašně žere. :o))
johnny10 15.3.2010 14:25  15915
Ankaspis si vsichni drzime jarni linii ;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.3.2010 14:23  15914
johnny10Ovšem to jste slaboši:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt