Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 15.3.2010 14:42  15931
ja hlavne cekam, zda prijde zblunce a objasni nam, pro koho a na jakou udalost to ma byt :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:40  15930
MarcoZajímavé - my na chlebíčky bramborový salát nikdy. Ale to už je na debatu co a kdo na chlebíčky a co a kdo do salátu...:o))
johnny10 15.3.2010 14:39  15929
Marcopan kádivka = pak nádivka...
Freud by si na tobe smlsnul ;-)

imo blbost, empiricky prověřená, ale nehodlám se o tom přít.
no ja mam na sobe empiricky proverene, ze jsem po 3 mesicich jezeni temer pouze (!) u McD zhubnul 6 kilo a byl v nejvetsi forme sveho zivota. pote, co jsem prijel domu a zacal jist domaci stravu, kila byla zpet..

vinyl: Znám lidi, co chodí jen do restaurací, kde dávají velký porce.
presne. a ani to nemusi byt kdovijaky slagr, nekomu proste staci, ze toho je fakt hodne.

Tady jídlo leží na stole a jez co chceš.
hmm, na tohle je uchylna moje pritelkyne, ktera chysta takovehle stoly na silvestry taky. nevim jak uvas, ale na nasich akcich to konci stejne tak, ze se zere do bezvedomi, dokud to ze stolu nezmizi :-). tam to nastesti vzdy prolevam pivem, tak se to da zvladnout
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:38  15928
vinylAno, u nás když grilovačka, tak se taky žere dokud je. 400g masa na osobu - víc ani mrť. Leda výjimečně (čti pokaždé) špíček na zobání mezi masem. :o))
marco Marco 15.3.2010 14:37  15927
vinyl : "..To je taková česká specialita se hodně nažrat.."
na základě rozhovorů s přáteli ze států Tě mohu ubezpečit, že to není naše česká specialita.
a na základě vlastních zkušeností jak vypadá opravdová rodinná žranice ve Skandinávii si dovolím tvrdit, že ani tak provaření amíci nejsou nějakou výjmkou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:34  15926
johnny10No, tak naše mejdany jsou dělané ve stylu, že má být všeho dost. Druhý den se to dá dožrat (tzv. "dožerná") ale blbý je, když o půlnoci nejsou ani chipsy. A je to asi něco jiného, než víkendy u babiček. Tady jídlo leží na stole a jez co chceš. Na větší oslavy je gulášek, jinak studené mísy, bůček, uzené, klobásy. A spousty čerstvé zeleniny.
marco Marco 15.3.2010 14:34  15925
upss... úžasné, piluju své překlepy do dokonalosti :
pan kádivka = pak nádivka...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.3.2010 14:33  15924
johnnyTo je taková česká specialita se hodně nažrat, tedy spíš přežrat. Znám lidi, co chodí jen do restaurací, kde dávají velký porce. My jsme grilovačky trochu modifikovali a děláme jen tři chody, každý jiný pochopitelně. Ne hora masa a žere se dokud je.
marco Marco 15.3.2010 14:33  15923
"..ale hovno, neni dulezite ani tak co jis .."
imo blbost, empiricky prověřená, ale nehodlám se o tom přít.
marco Marco 15.3.2010 14:32  15922
johnny10 15919 : ANO!!

proto dodnes tak rád jezdím k babičce na husu (vždycky upeče dvě, do pekáče ještě pořádný kus vepřového, pan kádivka, knedlíčková polívka a na začíátek chlebíčky s bramborovym salátem)
Ano, a když to skončí, odhekám se vedle do obýváku a tupě přepínám programy, hlava odkrvená...
Povětšinou tam tak na hoďku usnu.
Mám tyhle neděle MOC rád.
johnny10 15.3.2010 14:30  15921
Marcoale hovno, neni dulezite ani tak co jis (ma to sve hranice samozrejme), ale kolik toho jis, kdy to jis, a zda se do toho radne hybes. ale to uz jsme OT...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.3.2010 14:29  15920
johnnyKachna se dělí na čtvrtky, takže jste se trochu upejpali :-)
johnny10 15.3.2010 14:28  15919
Royalprotoze je dobra:-)

jinak ja jsem asi predpojaty, protoze osobne nesnasim tyhle akce "kde se hodne zere". a to uz od detstvi, kdy se jezdilo o vikendu k babickam, kde jsme se vzdy nacpali jak prasata a pak to cely vecer vydychavali. prijde mi, ze kolikrat to lidi delaji prave v takovem mnozstvi, ze snad cilene chteji dotycnou partu uzrat k smrti. pak je akorat kazdy unaveny, nacpany a sel by nejradsi spat..takze moje rady pro zblunce asi nebudou :-)
marco Marco 15.3.2010 14:28  15918
lol - jo, to je něco jako "sem se nažral bůčku, ale zase sem se nepřežíral, držim línii" :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:26  15917
15915Tak proč jíte kachnu? Jezte salát.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt