Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2010 08:37  15948
ShelleJak říká Royal. Ale lepší bych spíš zaměnil za vyzrálejší. České hovězí by bylo potřeba naložit minimálně na 14 dní.Takže když máš krásný steak z Jižní Ameriky, není s ním potřeba dělat nic. Jen hodně rozpálit pánev. Já si dělám medium rare, ale nedávám do trouby, ale na dvě minutky zabalím do alobalu, krev se pěkně vstřebá a výsledek stojí za to.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.3.2010 08:26  15947
Shelle [15944]: Jsi me trosku zmatla stavnatym mekkym kucharem :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2010 07:50  15946
Na marinování se názory liší. Možná, že je dobré nakrájené steaky tak hodinu až dvě před přípravou potřít olejem a pak již připravovat na pánvi bez tuku. Ale to asi záleží na druhu/kvalitě masa. S tím moc zkušeností nemám.
Někde jsem četl dobrou fintu: udělat steaky na medium (či rare, podle chuti) a pak dát do trouby vyhřáté na 220°C na pět minut. To asi funguje.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2010 06:56  15945
ShelleMyslím, že čím lepší maso tím spíš ho ničím nekazit.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2010 00:30  15944
Vysoky rostenecJe to to, cemu se rika Rib Eye? Podle wiki jo, ale ty obrazky nepokryvaji tu stejnou cast totozne.

Dneska jsme to prvne meli a byl teda vyborny. A vinyl/phanny by asi pochvalili kuchare, byl nadherne stavnaty a mekky, asi konecne prechazim na medium :) ale delat ho ja, je to well done.

Myslite, ze takhle pekne maso je lepsi nakladat nebo naopak ne? Mne prijde lepsi "samotne" a dochutit na taliri.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.3.2010 10:45  15943
To zkoušeli kluci na čundru. Přinesli hrst žížal, hlemýždě a slimáka. Nedoporučuju.
Teda, jeden přišel s hubou mastnou od vepřovýho, ale jenom proto, že se vetřel na zabíjačku :)
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 16.3.2010 10:42  15942
Pošli je na začátku na lov a pak uvidíš co přinesou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 22:32  15941
zblunceJídla máš dost, tak guláše může být míň. Třeba i z těch dvanácti kil. Ale jestli ti to nevadí, tak udělej víc - druhej den se bude hodit!
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.3.2010 21:33  15940
johnny10 [15931]: smisena spolecnost, co se tyce pohlavi, ruzni pribuzni a kamaradi, stari od utleho mladi do 70, prilezitost je oslava na chalupe, velmi neformalni - mivame ji skoro kazdy rok, jen ne v takovem poctu, takze proste kdo bude chtit, dostane, vetsinou nebyva problem.
Budou k tomu i ruzne oblozene misy a chlebicky, utopenci, nakladany hermelin i nejaka zelenina, k tomu chleba, bude i neco sladkeho. Takze by snad jidla melo byt dost, pokud zbyde na druhy den, nic se nedeje.

Anka [15939]: to jsou, ja nad nimi premyslela, ale ten gulas se mi prave libi v tom, ze se da pripravit den predem a pak se jednoduse ohriva, minirizecky se na oslavu na chalupe na samote u lesa v tomhle mnozstvi spatne pripravuji :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.3.2010 21:08  15939
Jj, dosvědčuji na základě zkušeností z mnoha a mnoha rautů, od těch nejchudších po ty nejvybranější, že miniřízečky jsou naprosto jednoznačně nejvděčnější.
shelle Shelle - Good Service 15.3.2010 20:36  15938
zblunceSpis je otazka, jak presne je to cislo sedesat.

Vlastni zkusenost - vecer si ho da tak petina hostu. Rano ho budou chtit vsichni. Ono teda samozrejme rano budou vsichni chtit to, co uz neni. Plus kdyz se zeptas, kdo chces gulas, zovou se dva tri lide. Jakmile doneses dvema trem gulas, dalsich deset hladove kouka. Samzorejem tech deset, co chvili rpedtim nejvic tvrdilo, jak jsou nacpani a uz se do nich nic nevejde :)

A nejvic teda jedou minirizecky.
johnny10 15.3.2010 18:53  15937
kdysi jsem v zahranici ochutnal rybu s kokosovou omackou. chtel bych to zase nekdy ochutnat. nemate nekdo nejaky dobry recept?

(inspiroval me ted ten typek z primackeho poradu)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.3.2010 15:19  15936
RoyalJsou případy, kdy tomu tak není, i když teď mě zrovna žádný nenapadá :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 14:52  15935
vinylProč myslíš, že většinou?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 15.3.2010 14:49  15934
IMO systém "tady je jídlo a jez, jak se ti líbí" je pro sleziny a grilovačky nejlepší a jedinej schůdnej. Znám z našich rodinnejch oslav, rozpětí preferencí absolutní masožravec až vegetarián (např.).

Marco: Jestli držíš línii, tak skutečně neni až tolik podstatný jaký potraviny (ne)jíš, pokud si to počítáš ;) (ale je to teda solidní zlo, leč bezesporu funkční)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt