Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2010 13:08  15954
RoyalNějak jsem na to domácí vyzrávání nenašel trpělivost. Navíc se obávám, že doma pro to nejsou optimální podmínky. Ale v případě českýho hovězího je to asi jedniná možnost, jak udělat steak i z jiné části než ze svíčkový, jak vidno u teke. :-)

Neznám jinej název než T-bone steak. Ale super část, jedna flákota, dva druhy masa :-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.3.2010 12:58  15953
My jsme doma nechávali hovězí uležet asi 14 dní v lednici, jen zabalené do potravinářské folie... nic se mu nestalo a bylo výborný...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2010 12:50  15952
vinylZkušel jsi někdy české hovězí nechat odležet nasucho? Už delší čas mi vrtá hlavou jak tohle dosáhnout doma.

Jak se u nás říká (jestli to má vůbec nějaký svůj název) tomu kusu s T-kostí?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2010 10:11  15951
ShellePanenku taky dávám, ta bývá hodně tlustá a vepřové mám přeci jen radši medium, než krvavé. "Skotské" zní hodně lákavě, představuju si jak se tam na těch pláních pěkně celoročně pasou.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2010 10:07  15950
vinyl [15948]: No do trouby tyhle take uz nedavame, ale tu panenku jo, i kdyz tu ted tolik nedelame. Jinak my kupujeme mistni, teda skoro, skotske.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2010 08:38  15949
Jinak v těch názvech se nevyznám, v americe porcují jiným způsobem než u nás a vpodstatě z celýho býka udělají steaky. :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2010 08:37  15948
ShelleJak říká Royal. Ale lepší bych spíš zaměnil za vyzrálejší. České hovězí by bylo potřeba naložit minimálně na 14 dní.Takže když máš krásný steak z Jižní Ameriky, není s ním potřeba dělat nic. Jen hodně rozpálit pánev. Já si dělám medium rare, ale nedávám do trouby, ale na dvě minutky zabalím do alobalu, krev se pěkně vstřebá a výsledek stojí za to.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.3.2010 08:26  15947
Shelle [15944]: Jsi me trosku zmatla stavnatym mekkym kucharem :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2010 07:50  15946
Na marinování se názory liší. Možná, že je dobré nakrájené steaky tak hodinu až dvě před přípravou potřít olejem a pak již připravovat na pánvi bez tuku. Ale to asi záleží na druhu/kvalitě masa. S tím moc zkušeností nemám.
Někde jsem četl dobrou fintu: udělat steaky na medium (či rare, podle chuti) a pak dát do trouby vyhřáté na 220°C na pět minut. To asi funguje.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2010 06:56  15945
ShelleMyslím, že čím lepší maso tím spíš ho ničím nekazit.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2010 00:30  15944
Vysoky rostenecJe to to, cemu se rika Rib Eye? Podle wiki jo, ale ty obrazky nepokryvaji tu stejnou cast totozne.

Dneska jsme to prvne meli a byl teda vyborny. A vinyl/phanny by asi pochvalili kuchare, byl nadherne stavnaty a mekky, asi konecne prechazim na medium :) ale delat ho ja, je to well done.

Myslite, ze takhle pekne maso je lepsi nakladat nebo naopak ne? Mne prijde lepsi "samotne" a dochutit na taliri.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.3.2010 10:45  15943
To zkoušeli kluci na čundru. Přinesli hrst žížal, hlemýždě a slimáka. Nedoporučuju.
Teda, jeden přišel s hubou mastnou od vepřovýho, ale jenom proto, že se vetřel na zabíjačku :)
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 16.3.2010 10:42  15942
Pošli je na začátku na lov a pak uvidíš co přinesou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 22:32  15941
zblunceJídla máš dost, tak guláše může být míň. Třeba i z těch dvanácti kil. Ale jestli ti to nevadí, tak udělej víc - druhej den se bude hodit!
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.3.2010 21:33  15940
johnny10 [15931]: smisena spolecnost, co se tyce pohlavi, ruzni pribuzni a kamaradi, stari od utleho mladi do 70, prilezitost je oslava na chalupe, velmi neformalni - mivame ji skoro kazdy rok, jen ne v takovem poctu, takze proste kdo bude chtit, dostane, vetsinou nebyva problem.
Budou k tomu i ruzne oblozene misy a chlebicky, utopenci, nakladany hermelin i nejaka zelenina, k tomu chleba, bude i neco sladkeho. Takze by snad jidla melo byt dost, pokud zbyde na druhy den, nic se nedeje.

Anka [15939]: to jsou, ja nad nimi premyslela, ale ten gulas se mi prave libi v tom, ze se da pripravit den predem a pak se jednoduse ohriva, minirizecky se na oslavu na chalupe na samote u lesa v tomhle mnozstvi spatne pripravuji :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt