Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.3.2010 20:26  15964
Tigo [15962]: dííík :))))
johnny10 17.3.2010 21:30  15963
LOOOL
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.3.2010 21:18  15962
Konkretne takto :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.3.2010 21:14 - Oblíbené kluby (21:13) 15961
V nejnovějším Ano, šéfe! Z.P. výborně paroduje Babicu. Doporučuji.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.3.2010 17:47  15960
no ja myslim cibulku treba na knedliky nebo halusky. ne smazeny cibulovy krouzky. to sem napsal dole blbe .o)

cibulovy krouzky sem doma uz nasimuloval k naprosty dokonalosti .o)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 17.3.2010 17:10  15959
není nějak v mouce máchaná než se začne smažit?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.3.2010 17:06  15958
neznate nekdo ten figl na smazenou cibulku, ze kdyz je smazena nakrajena na kolecka, tak je prijemne krupava, ale ne spalena a neni nacucana olejem? potkal sem ji takhle smahklou uz v hodne hospodach, ale doma se mi to nikdy nepovedlo nasimulovat
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 17.3.2010 14:10  15957
roštěnku lze doma nechat vyzrát bezproblémů. Dolu do šuplíku a případně lednici ptochu přižhavit, chce to teplotu těsně nad nulou. A vydržet. Lze jak ve folii, tak v oleji. Doma děláno několik desítek krát, když se ještě nedalo koupit jihoamerické hovězí. Problém je, že někdy to maso prostě nedozraje, pokud to byla stará kráva tak z toho není dobrý ani vývar.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2010 13:26  15956
vinylDíky, to jsem chtěl vědět. Tohle je fakt dobrej kus masa.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2010 13:24  15955
TeketapaTo zní zajímavě, asi někdy otestuju. Dědek v důchodu už asi nebude mít na svíčkovou pokaždý, když dostane chuť na kus krávy.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2010 13:08  15954
RoyalNějak jsem na to domácí vyzrávání nenašel trpělivost. Navíc se obávám, že doma pro to nejsou optimální podmínky. Ale v případě českýho hovězího je to asi jedniná možnost, jak udělat steak i z jiné části než ze svíčkový, jak vidno u teke. :-)

Neznám jinej název než T-bone steak. Ale super část, jedna flákota, dva druhy masa :-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.3.2010 12:58  15953
My jsme doma nechávali hovězí uležet asi 14 dní v lednici, jen zabalené do potravinářské folie... nic se mu nestalo a bylo výborný...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2010 12:50  15952
vinylZkušel jsi někdy české hovězí nechat odležet nasucho? Už delší čas mi vrtá hlavou jak tohle dosáhnout doma.

Jak se u nás říká (jestli to má vůbec nějaký svůj název) tomu kusu s T-kostí?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2010 10:11  15951
ShellePanenku taky dávám, ta bývá hodně tlustá a vepřové mám přeci jen radši medium, než krvavé. "Skotské" zní hodně lákavě, představuju si jak se tam na těch pláních pěkně celoročně pasou.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2010 10:07  15950
vinyl [15948]: No do trouby tyhle take uz nedavame, ale tu panenku jo, i kdyz tu ted tolik nedelame. Jinak my kupujeme mistni, teda skoro, skotske.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt